Diego Maradona

Ett inställt Clásico är också ett Clásico

Nytt avsnitt av Football Radical med Frändén och Bank

Av: 

Sportbladet.se

SPORTBLADET

Ett inställt Clásico är också ett Clásico, medan ett hundrade ligamål kan vara en politisk katastrof i Mexiko.

Veckans Football Radical är här. Var? Uppe på läktaren och köper korv såklart. Med all respekt.

Hösten ligger deprimerande tjock över norra och centrala Europa, men har i alla fall gett upphov till andravärldskrigs-poesi värd namnet. Där någonstans börjar veckans Football Radical, på en kustremsa i Normandie.

Firade med kärt återbesök

Ett inställt Clásico är också ett Clásico, resonerade Johanna och åkte till Barcelona i helgen. Därifrån följde hon det franska Clásicot mellan PSG och Marseille och konstaterar att det faktiskt finns en argentinare som inte får den uppmärksamhet han förtjänar.

Huruvida det gäller Diego Maradona kan förstås diskuteras, men i veckan fyller El Pibe de oro nästan jämnt och firade med ett kärt återbesök på gamla jaktmarker och några obligatoriska politiska utspel.

Fick be om ursäkt för sitt 100:e mål

En mexikansk marseille-fransos har ställt till det lite för sig i ivern att bli historisk i Liga MX. Det ville sig inte bättre än att André-Pierre Gignac fick gå ut och be om ursäkt för sitt 100:e mål, rentav hävda att han aldrig menade att bollen skulle gå in. Det var, får vi gissa, det mindre dåliga alternativet till att gå fullt ut strejkbrytare. Johanna reder ut begreppen i det två arbetsmarknadskonflikter som präglar den spanskspråkiga fotbollen just nu.

Här är där där man är, men var är Var 2019 och hur saknat är det i allsvenskan? Mycket, enligt Alexander Axén, som kanske inte sett en enda match utländsk fotboll det senaste ett och ett halvt året. Simon försvarar sin Var-position med hjälp av en rugbyfilosof och en fransk dagstidning. Inget nytt där.
Vi har med andra ord att göra med ett väldigt genomsnittligt avsnitt av Sveriges mest radikala fotbollspodd.

ANNONS

Målglatt möte eller straff på övertid? Spana in helgens matcher på Stryktipset – fixar du 13 rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Sommarläsning: Profilernas bästa sportböcker

ÄMNEN I ARTIKELN

Diego Maradona

Marseille

Alexander Axén

Los Angeles Galaxy

Kosovare Asllani

Angel Di Maria