Har förhandlat med succécoachen mitt under slutspelet

avMalin Wahlberg

Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN
Robin Sandberg under andra finalmatchen mellan Högsbo–Umeå

GÖTEBORG. Luleå har försökt värva succécoachen Robin Sandberg, 25, mitt under brinnande slutspel. 

Det är Högsbo inte helt nöjda med. 

– De har verkligen förhandlat så det är väl lite sådär, säger sportchefen Jonas Fredriksson. 

Robin Sandberg har gjort det ingen trodde var möjligt och tog nykomlingen Högsbo till en sensationell SM-final. Men där tog det stopp efter 3-1 i matcher mot A3 Basket från Umeå. 

– Jag är jättestolt och hela den här resan har varit riktigt fantastisk. Jag har svårt att sätta ord på det. Från första hemmamatchen som vi vann mot Luleå till att ta sig till semifinal och vinna borta. Det slutade aldrig kändes som, men till slut blev det så här, säger Sandberg. 

”Blir ett tufft beslut”

Mitt under slutspelet rapporterade NSD att Luleå har varit i kontakt med Sandberg för att värva honom till nästa säsong. 

Efter finalförlusten bekräftar han att så kan bli fallet. 

– Vi har pratat sedan länge jag och Christer (Sehlin, klubbdirektör), redan sedan förra året. Vi har försökt hålla det och inte prata så mycket. Vi får se vad som händer. Jag saknar Norrland och så, men jag är svinnöjd här. Det blir ett tufft beslut. Högsbo har gjort det så bra så ingen annan kandidat kommer en komma i närheten.

”De hade panik”

Högsbo är inte helt nöjda med att Luleå kontaktat Sandberg mitt under slutspelet. 

– Det är klart att de vill ha honom, de skulle jag också vilja och de hade lite panik efter att de åkte ut så jag förstår att de börjar söka överallt, säger sportchefen Jonas Fredriksson och fortsätter: 

– Vi ska prata om det senare faktiskt med förbundet. Det är så lätt att nå varandra nu för tiden så om jag slänger iväg ett mejl till någon så kan det verkligen misstolkas, men de har verkligen förhandlat så det är väl lite sådär. Men Robin har varit öppen med den kommunikationen så det är inget groll där. Men det är mycket mer pengar där uppe. 

Hur ska ni kunna behålla honom? 

– Jag vet inte om vi orkar det. Så fort någon annan pratar med honom har de mer pengar, men vi vill ha kvar honom. 

ARTIKELN HANDLAR OM

Basket