Motorsport

Första segern i Formel 2 för Mick Schumacher

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

Det var 15 år sedan sist.

Nu står åter namnet Schumacher som vinnare i Ungern.

– Det känns väldigt speciellt, säger Mick Schumacher.

I fjol säkrade Mick Schumacher segern i EM i Formel 3 sedan han gjort en fantastisk höstsäsong, i våras debuterade han i Formel 2.

Men där har det gått tyngre, fram till i dag.

Då kom första segern.

Från pole position i i Ungern, men det var allt annat än enkelt. Under hela loppet hade han japanen Nobuharu Matsushita i växellådan.

– 15 varv innan racet var slut kände jag att mina däck hade tagit stryk och då fick jag hålla igen, säger Mick Schumacher.

– Den bästa omkörningsmöjligheten finns i kurva ett och jag försökte få till en bra utgång ur den kurvan, men hade det varit ett eller två varv till så hade det blivit riktigt jämnt.

Mick Schumachers första seger i Formel 2

Precis som förra året har Mick Schumacher haft svårigheter att hitta in i mästerskapet, då kom vändningen på Spa i Belgien och i år kom den i Ungern.

– Det stämmer att den första vinsten är den svåraste, säger Mick Schumacher på presskonferensen efter loppet.

– Segern ger dig självförtroende och du känner tillförsikt inför nästa lopp. Säsongen är på väg att avslutas och då är det bra att vi har lyckats med det. Det var inte enkelt, pressen har varit stor och även om vi har haft en bra fart hela säsongen så har vi inte kunnat omsätta det.

Vid båda tillfällena har förändringen skett på en bana där hans pappa varit väldigt framgångsrik.

– När jag tänker tillbaka på Spa där jag tog min första vinst, även på den banan körde pappa riktigt bra. Sedan här, det var väldigt skönt. Jag är glad över att jag vann här och inte behövde vänta till Spa, säger Mick Schumacher.

F1 för Mick Schumacher?

Mick Schumacher har kontrakt för Formel 2 den här säsongen, men för att ta sig vidare till F1 så behöver han den superlicens som krävs och då måste han ta en av de sex första platserna i F2, just nu ligger han elva.

– Tiden kommer att utvisa vad som sker. Den första segern i Formel 2 är fantastisk, men jag måste jobba vidare. Om jag kör F1 nästa år, om två år eller om tre år vet jag inte, säger Mick Schumacher.

– Jag vill ta det steget när jag är beredd för det.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ANNONS

Spika favoriterna och se upp för skrällar – tippa helgens toppfotboll på Europatipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Från olyckan till Formel 1

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Formel 2

Mick Schumacher