Nu ställer Charlotte Kalla om till koreansk tid

Foto: PONTUS ORRE
SPORTBLADET

SEISER ALM. Charlotte Kalla åker till Pyeongchang på fredag. 

Men redan på måndag ställer hon om till sydkoreansk tid. 

– Jag är ganska morgonpigg så jag är redo att dra igång, säger Kalla

Charlotte Kalla laddar upp inför OS i italienska Seiser Alm. Förra veckan hade hon tränaren Magnus Ingesson med sig, men de sista dagarna innan avfärd kommer hon att träna på egen hand. 

– Det kommer att bli väldigt annorlunda, men jag har också varit inställd på det länge och på fredag är det ju dags att dra över till Sydkorea så det närmar sig, säger hon.

Kopierar succéreceptet

Kalla reser direkt från Italien till Pyeongchang och det är en tidsomställning på åtta timmar som väntar. Redan på måndag börjar hon förbereda sig för sydkoreansk tid. 

– Vi vill skruva lite grand innan avresa. Klockan kommer ringa någon gång vid fem och så får hon gå och lägga sig tidigt på kvällen, säger tränaren Magnus Ingesson. 

Kalla gjorde samma sak inför sitt första världsmästerskap i Sapporo 2007. Då blev det succé med en femte- och sjundeplats i debuten. 

– Jag tror att det kommer att gå bra. Jag är ganska morgonpigg redan nu så jag är redo att dra igång, säger hon och fortsätter: 

– Förra gången det var VM i Sapporo 2007 så tycker jag att det gick rätt bra. Det är de minnen jag har av det. Just att vi försökte ställa om lite innan när är var i Seiser Alm, det betyder mycket.

”Inte haft några problem”

Resten av landslaget har valt att ladda upp i just Sapporo för att anpassa sig till tidsomställningen. Kalla valde dock att prioritera höjdträningen och tränare Ingesson tror heller inte att acklimatiseringen kommer att bli något problem. 

– Det är olika från person till person, men oavsett om man kommer över och tycker att man sover bra så är det rent fysiologiskt en timme om dagen för att ställa om allt i kroppen. Hon har inte haft några större problem när det har varit åt andra hållet och 2007 på VM i Sapporo var hon också här före så jag tror att det blir ganska bra ändå, säger han. 

Så många OS-guld vinner Sverige 00:42
ARTIKELN HANDLAR OM