”Det vill man inte vara med om”

SPORTBLADET

Laurien van der Graaff utsågs till segrare i damsprinten. 

Men Fis tvingades ändra sig och dela segern. 

Stina Nilsson valde att stå över sprinten i Seefeld för att i stället OS-ladda i Japan. I Nilssons frånvaro var Maiken Caspersen Falla favorit till segern. Men norskan fick se sig slagen av såväl Laurien Van der Graaff som Sophie Caldwell som knäckte norskan på upploppet. 

– Hon blev uppkäkad i Planica av Stina Nilsson. Nu blir hon uppkäkad igen. För en sprinter i man-man-situationer är självförtroende så viktigt. Det här är, inte en mardröm, men det är ingen bra ingång i mästerskapet för Falla att bli uppkäkad två gånger på upploppet. Det vill man inte vara med om, säger SVT:s expert Anders Blomquist och fortsätter: 

– Falla faller faktiskt igenom. Det här var inte det Falla ville ha som sista genrep inför OS.

Foto: BARBARA GINDL / APA
Laurien van der Graaff jublade men fick senare dela segern.

Sömskar femma

Norskan går dock om Nilsson i sprintcupen och leder med åtta poäng inför de avslutande tävlingarna efter OS. Van der Graaff utsågs först till segrare, men Internationella Skidförbundet, Fis, tvingades ändra sig efter att ha korrigerat tiderna och segern delades mellan schweiziskan och Caldwell.

Evelina Settlin, Maria Nordström, Ida Ingemarsdotter och Maja Dahlqvist i kvartsfinal. Men Linn Sömskar tog sig hela vägen till final.

Där kunde svenskan dock inte hota i täten och slutade näst sist.

Foto: Pedersen, Terje / TT NYHETSBYRÅN
ARTIKELN HANDLAR OM