Sarah Sjöström prisas – igen: ”Vi är stolta”

1 av 2 | Foto: Jessica Gow/TT NYHETSBYRÅN
Sarah Sjöström
SPORTBLADET

Hon hade ett fantastiskt 2017.

Nu utses Sarah Sjöström, för första gången någonsin, till årets kvinnliga simmare av det internationella simförbundet.

– Vi är verkligen stolta, säger förbundets president Paolo Barelli till SwimmingWorld.com.

Världsrekord på löpande band, vinnare av den totala världscupen, tre VM-guld och tre EM-guld. Dessutom utsedd till årets kvinnliga idrottare i Europa av de nationella olympiska kommittéerna - Sarah Sjöström har minst sagt ett starkt 2017.

– Oj, oj, oj. Tack så jättemycket. 2017 blev verkligen ett år som var över förväntan. Jag trodde ju att 2016 skulle bli helt omöjligt att slå, men jag bevisade för mig själv att det går prestera bättre och bli ännu bättre, sa Sjöström efter att hon blev utnämnd till ”Årets kvinnliga idrottare” på Idrottsgalan för en vecka sedan.

”Vi är verkligen stolta”

Nu fortsätter priserna att regna över stjärnan.

Det internationella simförbundet, LEN, delar ut ett pris till Europas främsta simmare varje år - och för första gången i sin karriär tilldelas svenskan nu priset.

– Det var en utmaning att välja de bästa i varje disciplin då europeiska idrottare vann högar av medaljer på VM, säger LEN:s president Barelli till SwimmingWorld och fortsätter:

– Vi är verkligen stolta över våra storheter som inte slutade visa sin klass och gjorde Europa till den mest framgångsrika kontinenten.

2010 blev Therese Alshammar utnämnd till årets simmare - vilket var den senaste gången en svensk tog hem priset.

Här är Sjöströms alla världsrekord 00:24
ARTIKELN HANDLAR OM