Djokovic överlägsen i comebacken

Foto: Dita Alangkara/AP/TT
Novak Djokovic är tillbaka på tennisbanan.
SPORTBLADET

Novak Djokovic verkar ha fått ordning på armbågen.

Den förre världsettan avfärdade amerikanen Donald Young på under två timmar i Australian Opens första omgång.

– Jag älskar att spela här, sade serben efteråt.

Tennisstjärnan Novak Djokovic har haft stora problem med sin armbåge. Den 30-årige serben bröt sin Wimbledon-kvartsfinal förra året, stod över US Open, missade höstens spel och har fallit till 14:e plats på världsrankningen.

Han verkar ändå inte särskilt ringrostig. I första omgången i Australian Open, grand slam-turneringen som han vunnit sex gånger, var Djokovic överlägsen 63-rankade Donald Young, USA, och vann med 6–1, 6–2, 6–4 på en timme och 51 minuter.

Matchen var Djokovics tävlingscomeback.

– Det finns inget bättre ställe att börja om på än här i Australien. Det har varit en lång period utan tävlingsmatcher men i stället har jag haft mycket kvalitetstid med familjen, sade serben i segerintervjun.

Raonic utslagen

Den tidigare världstrean Milos Raonic är däremot utslagen – kanadensarens tidigaste grand slam-sorti sedan Franska mästerskapen 2011.

Slovaken Lukas Lacko, rankad 86:a, vann med 6–7(5), 7–5, 6-4, 7–6(4).

– Jag var inte förberedd på det här så jag måste se över situationen, säger Raonic vars 2017 var skadefyllt.

– Jag hoppades att jag skulle kunna jobba mig in i turneringen, men så blev det inte. Jag är inte på den nivå jag behöver vara. Jag var inte tillräckligt snabb, slog inte hårt eller aggressivt och kunde inte diktera villkoren.

Raonic har halkat ner till 23:e plats på rankningen.

Zverev vidare

Tyske världsfyran Alexander Zverev öppnade turneringen i Melbourne med seger över Thomas Fabbiano, Italien, rankad 73. Han vann med 6–1, 7–6, 7–5 i en match som varade i två timmar och 22 minuter.

Amerikanen Sam Querrey, i kvartsfinal förra året, är också klar för andra omgången efter 6–3, 6–4, 6–2 mot den spanske veteranen Feliciano Lopez.

ARTIKELN HANDLAR OM