Motorsport

Favoriten VMS föll - igen: Det var katastrof

SPORTBLADET

Guldfavoriten VMS Elit är i gungning.

I går mot Rospiggarna kom tredje raka förlusten.

- Jag vet fan inte vad felet är, säger sportchefen Bosse Wirebrand.

VMS stjärna Rune Holta och sportchefen Bosse Wirebrand undrar vad som gick snett.
VMS stjärna Rune Holta och sportchefen Bosse Wirebrand undrar vad som gick snett.

Att VMS Elit förlorade förra veckans möte mot Rospiggarna på Orionparken i Hallstavik var en smärre skräll. Men det var ingenting i jämförelse med förlusten hemma på Vetlanda Motorstadion i går kväll.

- Jag tar inte ut några segrar i förskott, men vi ska inte förlora fem poäng mot Rospiggarna. Ändå händer det, säger Bo Wirebrand.

Svag start

Redan efter sex körda heat kallade han till sig förarna i depån. Anledningen var lika uppenbar som pinsam: 9-27 mot tippade bottenlaget Rospiggarna.

- Gör något. Gör vad som helst, för det kan inte bli sämre, vädjade Wirebrand.

Sämre blev det inte, men det blev aldrig bra. VMS närmade sig Rospiggarna genom ett par lyckade toppningar, men kom aldrig i kapp. Redan inför nomineringsheaten var matchen avgjord.

"Inte ett rätt"

- I början var det katastrof, inte ett rätt. Vi tog nio poäng på de sex första heatet och de poängen var omöjliga att ta igen, säger Wirebrand uppgivet.

Rospiggarnas lagledare Mikael Messing var mer än nöjd. För andra gången inom loppet av en vecka kunde han konstatera att undrens tid inte är förbi. Ingen trodde på Rospiggarna inför säsongen. Nu ligger laget sexa i en haltande tabell.

- Vi bönder från Hallstavik håller i sådant här. Speedway är en psykologisk sport. Efter segern hemma hade vi med oss så mycket självförtroende. Vi har gjort en jättematch, en solklar laginsats, säger Messing.

Stefan Holm

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Motorsport

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Speedway