Tennis

Johansson stormar fram i Wimbledon – klar för kvarten

SPORTBLADET

Slog ut Max Mirnyj i tre raka set

Succésvensken Thomas Johansson, 30, stormar fram i Wimbledon.

Efter 3-0 (6-4, 7-5, 6-4) mot vitryssen Max Mirnyj är Johansson klar för kvartsfinal där han får möta argentinaren David Nalbandian.

– Jag rörde mig bra, hade bra längd på mina slag, vilket gjorde att det inte gav honom chans att gå på nät, säger Johansson.

Thomas Johansson tog sig vidare till Wimbledon-kvarten.
Thomas Johansson tog sig vidare till Wimbledon-kvarten.

Thomas Johansson fortsätter att imponera och kan vara på väg mot något stort i den brittiska tennisklassikern där han för första gången i karriären är klar för kvarten.

Mot Max Mirnyj var det aldrig något snack, trots jämna setsiffror.

Johansson var mycket stabil och bjöd inte vitryssen på någonting. Mirnyj var på väg tillbaka in i matchen i slutet av det andra setet då han bröt tillbaka till 5-5. Men Johansson svarade direkt, bröt Mirnyjs serve och vann sedan med 7-5.

Måndagens seger var Johanssons femte raka på lika många försök mot Mirnyj som bara lyckats vinna ett enda set mot svensken.

Möter finalisten från 2002

Johanssons kvartsfinalmotståndare David Nalbandian, som var i Wimbledon-final 2002, vann sin åttondel mot franske talangen Richard Gasquet i tre raka set, 6-4, 7-6 (3), 6-0.

– Han har bra forehand, bra backhand, har nästan lika bra rörlighet som Lleyton Hewitt på banan och missar inte mycket. Alla vet att han är jävligt bra när han är hel, säger Thomas Johanssons tränare Magnus Tideman till TT.

Ett frågetecken runt Nalbandian är hur mentalt starkt han är.

– Tränade han hårdare så skulle han vara en konstant topp 5-spelare. Han är väldigt slö, säger Johansson – som dock är inställd på en tuff uppgörelse.

– Det blir en annan match än i dag, det kommer att bli mycket baslinjespel. Jag måste försöka spela aggressivt och ligga på bollen ordentligt och inte låta honom styra och ställa.

Även Feliciano Lopez är klar för kvartsfinal efter 6-4, 6-4, 6-2 mot kroaten Mario Ancic.

Max Mirnyj fick dock ganska snabb revansch efter förlusten mot Johansson – tillsammans med Jonas Björkman tog sig vitryssen vidare i dubbelturneringen.

Björkman/Mirnyj vann mot Chris Haggard, Sydafrika, och Ashley Fisher, Australien med 6–0, 6–3, 5–7, 4–6, 6–4.

Pierre Bokvist, Anders Burström

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Tennis

ÄMNEN I ARTIKELN

Tennis