Ingen ordning på målskyttet för SSK

SPORTBLADET

Förlorade borta med 1-2 mot Färjestad

Karlstad

Södertäljes måltorka håller i sig.

Mot Färjestad i Karlstad blev det bara ett mål. Hemmalaget lyckades göra två - och vann en medioker elitseriematch.

- Vi måste börja ta till vara på våra chanser, sade SSK-tränaren Ulf Taavola efter 2-1 till FBK.

Färjestad och Södertälje spelade 0-0 i en av matcherna i Karlstad under förra säsongen och att det skulle bli en målsnål historia även den här gången var ingen högoddsare.

Södertälje hade före matchen bara lyckats göra 14 mål på elva matcher. FBK hade gjort mer än dubbelt så många, men lagets målskytte har inte fungerat i de senaste matcherna.

Första målet i matchen kom följaktligen inte förrän efter knappt halva matchen. Backen Thomas Rhodin gav FBK ledningen med sitt första mål för säsongen.

- I första perioden spelade vi för omständligt och blev lite överraskade av att Södertälje tryckte på så mycket framåt som de gjorde. I andra började vi ta tag i spelet, menade Färjestads tränare Leif Strömberg.

Ställde Henriksson

SSK lyckades i alla fall göra ett mål - men det var mycket tack vare Färjestads back Radek Hamr som fick Timmy Petterssons skott på benskyddet och ställde hemmamålvakten Daniel Henriksson totalt.

Hamr fick dock revansch när han efter 6.02 i tredje perioden dunkade in 2-1, ett mål som också visade sig bli segermålet.

Efter det klarade Färjestad av att freda sitt mål med hjälp av utmärkta backar och en storspelande Daniel Henriksson.

- Vi gjorde en gedigen defensiv insats i de två sista perioderna och jag tycker segern var klart rättvis, sade Strömberg som också hyllade sin målvakt som för femte matchen i rad bara släppte in ett mål.

- "Hento" är i mitt tycke en av Sveriges bästa målvakter.

Att Färjestad vann den sömniga matchen var inte mycket att orda om, det var en rättvis seger. Men Södertälje visade att de definitivt kan mäta sig med topplagen.

Det är bara den där frågan om målskyttet.

"Borde lossna"

15 mål totalt är förstås inte godkänt.

- Det är något vi jobbar oerhört mycket med och givetvis är vi inte nöjda med utdelningen. Men vi fortsätter att gnugga under träningarna och förr eller senare borde det lossna, sade Ulf Taavola.

Mot Färjestad hade supertalangen Anze Kopitar bland annat två skott i ribban.

- Killarna jobbar i alla fall enormt bra. Nu gäller det bara att vi börjar ta till vara på våra chanser, menade Taavola som såg rejält besviken ut efter förlusten.

TT