Poker

Här möter du proffsen

SPORTBLADET

Sportbladet guidar till sajterna där pokerstjärnorna spelar

Du lär förmodligen aldrig få tillfället att slå en tunnel på Ronaldo.

I pokervärlden däremot har även en simpel amatör alla chanser att check-raisa Devilfish.

VILL DU SE EN STJÄRNA? Världsmästaren Joseph Hachem har precis skrivit på för PokerStars. Austaliensaren jagades av de flesta bolagen.
VILL DU SE EN STJÄRNA? Världsmästaren Joseph Hachem har precis skrivit på för PokerStars. Austaliensaren jagades av de flesta bolagen.

Visst, har du pengarna kan du alltid köpa in dig i en stor WPT- eller WSOP-turnering för att mäta dina krafter med de bästa.

Men det enklaste, och billigaste, sättet att spela mot proffsen är på internet.

De flesta av de stora sajterna har sina egna betalda proffs. Och de flesta proffsen, spronsrade eller inte, spelar åtminstone ibland på nätet.

Okej, även på internet sitter proffsen oftast på borden med de riktigt tunga insatserna.

Många är historierna om hur Phil Hellmuth fått raseriutbrott när han förlorat gigantiska summor på 2-7 trippledraw på Ultimatebet.

Men de flesta sponsrade proffsen måste också spela på bord med lägre limitar och turneringar med låga avgifter. Om du väntar på rätt tillfälle kan du sitta öga mot öga (nåja) med Phil Ivey på ett 1-2-dollarsbord på Full Tillt.

Egna sajter

En del spelare har tagit steget fullt ut och startat sina egna sajter. Svenskarna Martin de Knijff och Per Hildebrand och danske storstjärnan Gus Hansen till exempel.

En tredje kategori spelare är de som skapat sina rykten och förmögenheter via nätet och vars nickar (smeknamn) är mer kända än deras riktiga namn, till exempel KrazyKanuck, Spirit Rock, Neverwin och Erik123.

Patrik Johansson

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Poker

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker