Golf

Nytt slutspel kan ge Sörenstam en miljon dollar

SPORTBLADET

Sörenstam: Intressant upplägg

Nytt affischnamn. Annika Sörenstam ska användas ännu hårdare av LPGA-touren för att göra damgolfen hetare. På stora posters ska svenskan försöka lyfta intresset. Samtidigt inför touren ett nytt slutspel – med en miljon dollar i prispotten.
Nytt affischnamn. Annika Sörenstam ska användas ännu hårdare av LPGA-touren för att göra damgolfen hetare. På stora posters ska svenskan försöka lyfta intresset. Samtidigt inför touren ett nytt slutspel – med en miljon dollar i prispotten.

LPGA-touren inför nästa år ett slutspel där de 32 bästa golfarna gör upp om en rekordhög segercheck:

Annika Sörenstam har i en enda tävling chans på en miljon dollar.

– Det är ett intressant upplägg och förhoppningsvis blir det bra, säger den svenska världsstjärnan.

I ett försök att höja intresset för damgolfen satsar LPGA-touren på ett slutspel där tourens 32 bästa golfare gör upp om förstapriset på en miljon dollar, cirka 7,5 miljoner svenska kronor.

Redan nästa säsong är den första upplagan planerad, där de 15 bästa damerna från säsongens första halva och de 15 bästa från andra halvan, plus två frikort, kommer till start.

– Det är ett intressant upplägg och förhoppningsvis blir det bra. Men ska jag vara ärlig så vet jag lite för lite om det för att kunna uttala mig redan nu, säger Annika Sörenstam till TT.

Just Sörenstam kommer att användas hårt av touren för att göra sporten mer glamourös.

– Jag skulle älska att få vara med att föra damgolfen till en ny nivå. Kan jag vara en förebild för ungdomar så blir jag jättestolt. Att vi syns mer nu är jätteviktigt, man måste se oss spela för att förstå hur kul och spännande det här är, säger hon.

På stora posters kommer svenskan att på rockstjärne-manér stå med golfbagen som elgitar, i en kampanj som dessutom kryddas med ett påhittat cd-album under namnet ”Annika Sörenstams Greatest Hits”; allt för att göra sporten tuffare och mer glamorös.

Just nu har dock Sörenstam något helt annat i tankarna:

På söndag kan hon vinna sin andra major för året i hennes alldeles egna jakt på en ”Sorenslam”k, med titlar i alla de fyra stora prestigeturneringarna.

Sörenstam vann den första, Nabisco i mars, och har vunnit fem av de sju tävlingar hon spelat i år.

– Det har gått riktigt bra den senaste tiden. Jag har förbättrat mitt närspel och spelat mycket mer stabilt än tidigare. Dessutom har jag använt min fantasi mer på banan, inte varit så statisk i mitt spel, berättar hon.

Anders Burström

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Golf

ÄMNEN I ARTIKELN

Golf