Basket

Andra raka för Spurs

SPORTBLADET

Ginobili: Vi vet hur bra vi är

Innan NBA-finalen sa de regerande mästarna Detroit att de visste vad som krävdes för att vinna.

Det märks inte.

För andra gången i rad blev de fullständigt överkörda av San Antonio Spurs i natt. Åter var det argentinaren Manu Ginobili som var planens dominant.

- Vi vet vilka vi är, vad vi kan och hur bra vi är, säger han.

2-0 San Antonios Manu Ginobili gör två poäng mot Rasheed Wallace Detroit. San Antonio leder NBA-finalen med 2-0 i matcher.
2-0 San Antonios Manu Ginobili gör två poäng mot Rasheed Wallace Detroit. San Antonio leder NBA-finalen med 2-0 i matcher.

Än så länge är det inget snack om vilket lag som är bäst i NBA. Detroit Pistons verkade vara en het segerkandidat i NBA-finalen efter att ha slagit ut Shaquille O’Neals Miami Heat i semin.

Men det var uppenbarligen bara på pappret. I finalen har Detroit varit chanslösa hittills. För andra gången i rad krossade San Antonio de regerande mästarna, den här gången med 97-76.

”Svårslagna”

- När vi spelar på den här nivån så är vi svårslagna, säger San Antonios stjärna Tim Duncan.

Efter förra matchen lovade Detroit att de skulle spela hårdare, passa bollen bättre inom laget och sätta sina skott. Men istället var det San Antonio som gjorde just det. Detroitspelarna passade dålig, kom på efterkälken i försvaret och gnällde på domarna.

- Jag tycker inte att resultatet säger hela sanningen. De spelade tufft, men vi hade turen att sätta våra skott, säger San Antonios coach Gregg Popovich.

Det säger han mest för att hans spelare inte ska ta ut finalsegern i förskott. För sanningen är att Spurs helt enkelt varit för bra för Detroit i de två inledande matcherna.

- Nu hoppas vi att hemmaplan och vår publik ger oss ny kraft, säger Detroits coach Larry Brown.

Ginobili – en gigant

Planens gigant var återigen argentinaren Manu Ginobili. Han gjorde 27 poäng och hade 7 målgivande passningar. Han missade bara två skott på hela matchen.

Nu flyttar finalserien till Detroit för de kommande tre matcherna. Nästa match spelas natten till onsdag svensk tid.

- Det blir tufft, Detroit är bra hemma och har en fanatisk publik. Men vi spelar bra på bortaplan så vi tror på seger, säger Manu Ginobili.

Frågan är om Detroit gör det längre efter den inledande finalförnedringen.

Thomas Arnroth

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Basket

ÄMNEN I ARTIKELN

Basket