Vonn hoppas på Stenmarks stöd: ”Kommer bli ledsamt”

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

ÅRE. Lindsey Vonn tvingas avsluta sin karriär under VM i Åre.

Nu vill stjärnan ha Ingemar Stenmarks stöd under avskedet.

–Jag hoppas att Ingemar kommer hit så att jag kan säga hej då till honom också, säger Vonn.

Lindsey Vonns kropp orkar inte längre. I helgen meddelade stjärnan att hon slutar efter VM i Åre. 

”Min kropp är trasig och bortom räddning”, skrev hon på Instagram. 

Det innebär att Vonn inte kommer att kunna slå Ingemar Stenmarks rekord på 86 världscupsegrar. Amerikanskan var bara fyra ifrån och har haft som mål de senaste säsongerna att kunna slå svensken.

– Det är definitivt en svår situation att vara i. Jag ville inte avsluta min karriär här, säger Vonn, som ändå gillar Åre, till Eurosport.

– Det är väldigt likt Minnesota där jag växte upp. Det är väldigt kallt precis som där, Jag känner mig alltid hemma här och har gjort det bra här så det är ändå ett bra ställe att avsluta på.

”Kommer bli ledsamt”

Vonn hoppas att Stenmark dyker upp i Åre och stöttar henne under de två avslutande tävlingarna.

– Jag hoppas att Ingemar kommer hit så att jag kan säga hej då till honom också. Det kommer att bli ledsamt, men jag ska ge det min bästa chans och så får vi se vad som händer, säger hon till Eurosport.

Det är oklart om Stenmark kommer att vara på plats under morgondagens Super G. Men klart sedan tidigare är att legendaren ska köra en uppvisningstävling mot andra tidigare stjärnor nästa tisdag. 

Vonn skulle egentligen hålla en presskonferens i Åre under måndagen, men sköt upp den till tisdagen. Stjärnan genomförde dock dagens störtloppsträning och hade elfte bästa tid. 

– Jag försökte mest få lite känsla för backen och försökte inte köra snabbt, så överlag var det bra. Det var okej, stabilt. Det var svårt att vara först ut. Jag fick inte till linjen rätt, men mitt knä känns hyfsat. Jag ser fram emot i morgon och vi får se vad som händer, säger hon.

1 av 2 | Foto: Michael Probst / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Lindsey Vonn

LÄS MER: Vinterstudion 2018/2019 - stor guide med alla tider

LÄS MER: Alpina världscupen – guide med alla tävlingar

LÄS MER: Allt om skidor – allt du behöver veta om säsongen 2018/2019

Publicerad:

LÄS VIDARE