”Får se om man är snabb uppför eller utför”

avMalin Wahlberg, Petra Thorén

SPORTBLADET

Se allt från OS i Pyeongchang på Kanal 5 och Kanal 9 eller streama på Eurosport.se

PYEONGCHANG. Calle Halfvarsson har haft en strulig vinter med magproblem.

Inför OS har den svenska stjärnan ätit sig i form. 

– Vi får se om man blir snabb uppför eller utför, säger han. 

I Sotji för fyra år sedan fick Calle Halfvarsson OS förstört av magsjuka. Sedan dess har karriär fortsatt att varva framgångar med problem. Svensken har haft problem med luftvägarna och dessutom varit otursförföljd i spåret. 

Den har säsongen är det magen som har spökat. Nu hoppas stjärnan 

– Det är klart att man har stor revanschlust att försöka lyckas och prestera under ett mästerskap. Jag har haft några mästerskap som har gått lite sämre så jag är taggad för att vara med och slåss så gott det går, säger han.

Och så här långt verkar det lovande. 

– Det strulade med magen och vi vet inte hur mycket det påverkade. När han väl fick ordning på magen har allting släppt. Det var ett väldigt viktigt svar som han fick, säger tränaren Ola Ravald och fortsätter: 

– I Japan var det fantastiskt bra med våra kockar. När Calle kom dit och fick se det, med all mat som fanns... Han var helt euforisk, säger Ola Ravald.

Hade med kockar

Halfvarsson själv bekräftar Ravalds uttalande. 

– Vi hade med oss två kockar från Sverige och tillsammans med köket på hotellet gjorde de ett väldigt bra mat så vi har varit bortskämda i två veckor. När man tränar vill man äta mycket och då vill man gärna äta god mat.

Har du ätit dig i form? 

– Ja, vi får se om man blir snabb utför eller uppför.

Vad blir avgörande på söndag?

– Att jag har en bra känsla och att jag inte kommer in i loppet och är trött från start. Det gäller att hänga med på den klassiska delen. Det kommer förmodligen inte gå alltför fort där. Det är nog svårt att åka ifrån på den banan så det gäller att ha åkt så energisnålt som möjligt så att man har bra med krafter till skejten där det kommer börja gå fort.

Tre OS-fakta om längdskidor 00:45

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

ARTIKELN HANDLAR OM