Skoog sänkte sina gamla lagkamrater

SPORTBLADET

Två mål mot Örebro

MALMÖ

Släkten är värst, brukar det heta.

Och det stämde ganska väl på Malmö stadion på söndagen.

MFF-forwarden Niklas Skoog sänkte sina gamla lagkamrater med två mål när skåningarna vann med hela 4-1 (1-1).

För ett år sedan lämnade Niklas Skoog Örebro för Malmö FF. Niklas har blivit bättre och bättre, men han har märkts mest som bollhållare och framspelare. Mot ÖSK slog han dock till med två mål.

- Det är alltid skönt att göra mål. Om det är mot Örebro eller någon annan spelar egentligen ingen roll. Men, det är ju klart, jag var lite extra spänd inför matchen.

- Det har varit mycket snack om Örebro och mina gamla lagkamrater, men vi är inte kompisar på plan, sade en nöjd Niklas Skoog.

Nytt mål av Ijeh

Båda lagen inledde piggt, men det var Örebro som hade mest boll. MFF kontrade och hela tiden fick gästernas försvar se upp med Malmös vassa forwardsduo Niklas Skoog och Peter Ijeh.

- Vi sprang kanske mycket offside i första halvlek, men till slut är man igenom, sade Skoog.

1-0 var ett mål hämtat ur skolboken. Erik Johansson drog sig inåt, väggspelade med Peter Ijeh och sköt, Anders Karlsson räddade, men på returen var Ijeh framme och gjorde sitt tionde mål på nio matcher.

Örebro replikerade dock direkt. MFF misslyckades med en offsidefälla och när Gudmundur Mete föll omkull hade Boniventure Maruti bara att bredsida in bollen.

- Vi fick matchen dit vi ville i första halvlek, men i andra var MFF mycket hetare, sade ÖSK-tränaren Mats Jingblad.

Det stämmer väl delvis. Första kvarten var MFF lika blekt som en urtvättad tröja, men därefter tog plansuveränen Hans Mattisson tag i taktpinnen.

- Hasse var fantastiskt duktig. Vi har nu vunnit fem raka segrar, men den här vinsten var nog den mest energilösa. Ska vi bli ett etablerat topplag måste vi kunna bättre, sade MFF-tränaren Tom Prahl.

Prahl inte nöjd

Och MFF visade bättre energi sista halvtimman. En hörna i 62:a minuten från Matias Concha svepte över Örebro-försvaret och Jörgen Ohlsson kunde nicka in bollen.

Stärkta av målet jagade MFF:s forwards alltmer i djupet och när outtröttlige Hans Mattisson vann boll och frispelade Erik Johansson tvingades gästernas målvakt Anders Karlsson fälla honom med frilägesutvisning som följd.

Säkre straffläggaren Niklas Skoog gjorde inget misstag. Och bara sex minuter senare var det tid igen.

- Jag gjorde en diagonallöpning på Andreas Yngvessons fina pass. Det var inte svårt att sätta dit den, sade Skoog.

Trots storsegern tyckte MFF-tränaren Tom Prahl att laget har mycket att jobba med framöver.

- Vi måste våga hålla upp försvaret och få in bollarna i mitten, men det är klart jag är nöjd med 4-1.

TT