Björkman, tillbaka för att vinna...

SPORTBLADET

Wimbledon-vinnaren byter gräset mot Båstads grus

BÅSTAD

Jonas Björkman tar brysselsteg igen.

Precis som när han vann alla svenskars hjärtan med sina segrar, sitt glada humör och sina roliga imitationer av världens tennisstjärnor.

Då för fem år sen var han fyra i världen och ledde Sverige mot USA i en Davis Cup-rysare i Göteborg.

Sen försvann Björkman ur allmänhetens medvetande. Inte med en störtdykning till anonymiteten men lite grand i taget.

- Jag spelade för mycket. Det mesta har legat mentalt. Jag har inte trott på mig tillräckligt mycket. Det var inte tråkigt att spela men jag hade svårt att hitta rätta känslan, säger Jonas Björkman.

För första gången sen 1996 är han i Båstad för att spela Swedish Open.

"Bättre förberedelser i år"

Han är tillbaka som en vinnare. Inte bara med en färsk Wimbledontriumf i dubbel tillsammans med dubbelettan Todd Woodbridge utan även med en singeltitel veckan före Wimbledon.

- Jag har bättre förberedelser i år än jag någonsin haft tidigare. Hela november ledigt. Bra uppbyggnad i december. Men jag har haft lite för tuffa lottningar hela tiden i turneringarna.

- Jag mötte Lleyton Hewitt i Wimbledon. Hade jag haft honom på andra sidan i lottningen hade jag haft fantastiskt stora chanser.

I Båstad blir det en ny tuff singellottning med start mot Magnus Norman som normalt är en betydligt bättre grusspelare än Jonas Björkman som kommer direkt från spel på gräs och firande av dubbeltriumfen.

- Det var en lååång middag med mååånga maträtter. Sen hade jag inte packat heller så jag kom i säng halv fem på morgonen och gick upp halv sju.

Till Båstad fick han med sig nye partnern Woodbridge. Ett världspar som blir stora publikfavoriter.

Todd Woodbridge jagar segrar för att bli historisk. Vinner han sex dubbelturneringar till går han om Tom Okker som tidernas framgångsrikaste dubbelspelare.

Stefan Alfelt

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis