Missar i massor för Kalmar

SPORTBLADET

IFK Göteborg vann på Fredrikskans

KALMAR

Det vill sig inte för Kalmar FF.

Trots spelmässig dominans fick man se sig besegrade av IFK Göteborg med 0-1 (0-1) i den allsvenska nypremiären.

Det var femte matchen i rad som Kalmarspelarna lämnade planen mållösa.

Det ser riktigt tungt ut för Smålandslaget i nuläget.

- Taktiskt sett gör vi en bra match. Vi spelar bra fotboll fram till straffområdet, men sedan är det inte speciellt vasst, summerade KFF-tränaren Conny Karlsson uppgivet.

Nej, Kalmar FF lyckades inte bryta mönstret. Många hade säkert hoppats på nyförvärvet från Örgryte, Patrik Elmander. Men inte ens han förmådde, trots goda intentioner inte minst i den första halvleken, att bryta lagets måltorka, två mål på de inledande sju matcherna.

Spelet låser sig

Laget håller i bollen, spelar upp via mittfältet men så fort man närmar sig motståndarnas straffområde låser sig allt.

- Jag tycker att Patrik gör en godkänd insats. Han såg kanske lite spänd ut, och det är kanske inte så konstigt med tanke på de höga förväntningar han har haft på sig, sade Conny Karlsson.

En inte helt nöjd Göteborgstränare, Stefan Lundin, var benägen att hålla med Conny Karlsson.

- Vi fick en dålig start på matchen, och tog över efter vårt ledningsmål. Sedan faller vi tillbaka i den andra, mycket beroende på att vi vill bevaka vår ledning, sade Stefan Lundin.

Bengt Andersson lysande

Men det var inte enbart Kalmarspelarnas oflyt i avslutningarna som räddade Göteborgssegern. IFK-målvakten, veteranen Bengt Andersson, gjorde två helt avgörande räddningar. I den första halvleken när Lasse Johansson avslutade ett inlägg från höger på volley, och i den andra när KFF-backen Patrik Rosengren från nära håll nickskarvar ett inlägg. Vid båda tillfällena sträckte Bengt Andersson ut i hela sin längd och reflexräddade.

- Det viktigaste är att vi vinner, sedan är det ren bonus om det går bra för mig, kommenterade Bengt Andersson ödmjukt sin egen insats.

Trots Kalmar FF:s spelmässiga övertag kändes Göteborgs seger aldrig riktigt hotad. KFF är helt enkelt för uddlöst framåt, och inte ens tränare Conny Karlsson vet hur hans lag ska bryta den negativa trenden.

- Jag har ingen lösning.

TT