Inga tunga fötter för Greene...

SPORTBLADET

Sprang på världens snabbaste tid i år

Han har inte varit i form de senaste tävlingarna.

Men i går blev Maurice Greene kejsare i Rom.

Han vann 100-metersloppet på 9,89 - världens bästa tid i år.

Exakt en sekund sämre var kejsarinnan - Marion Jones.

Maurice Greene.

Greens landsman Tim Montgomery tvåa på goda 9,94.

- Jag har hela tiden sagt att jag kommer att bli bättre och bättre. Nu fick jag en bra start och då kan jag springa så här snabbt, sade Greene.

På damsidan är det Marion Jones som regerar, särskilt som världsmästarinnan Zjanna Pintusevitj, Ukraina, vägrar ställa upp i Golden League. Amerikanskan gjorde 100 metersloppet extra spännande genom att orsaka en omstart, men när loppet kom igång var Jones som vanligt snabbast i slutet och vann på årsbästa 10,89.

Svårt med formen

Camilla Johansson har svårt att hitta formen i tresteg efter sin svåra fotskada i augusti förra året. Då bröt Växjötjejen foten och hon har bara hoppat 13,70 som bäst tidigare i år.

Camilla hade hoppats på att klara 14 meter i Rom, men det blev i stället två dåliga hopp på 13,05 och 13,08.

Rumänskan Gabriela Szabo vann de två första 5 000 metersloppen i Golden League, men chansen att dela på 50 kilo guld försvann varvet från mål på Olympiastadion. Då ryckte Berhane Adere, Etiopien, och Szabo orkade inte haka på. Bakom hade rutinerade kenyanskan Edit Masai sparat sina krafter och via en stark avslutning sista 200 metrarna vann hon före Adere och Szabo. Masai sprang halvmilen på 14.53,77 och van nästan två sekunder före Szabo.

TT-Sportbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott