Fyra mästare ska koras

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Årets rally-SM avslutas
i Katrineholm i helgen

Foto: Micke Fransson, teambild.se
I helgen avgörs rally-SM i Katrineholm.

Mats Jonsson är redan klar mästare, men fyra förare till har chansen att vinna SM-guld i helgen.

Årets sista SM-rally avgörs i Katrineholm och så här är läget i de olika klasserna inför avslutningen.

Foto: Jerker Johansson, rallysweden.com
Mats Jonsson ringer hem och berättar om det 16:e SM-guldet.

Mats Jonsson är redan klar svensk mästare, veteranen säkrade sitt 16:e SM-tecken redan i den förra deltävlingen. Men när det är dags för SM-final i Katrineholm är det trots allt fyra SM-guld som ska fördelas.

Joge guldfavorit

I klassen Otrimmat 4WD är Jimmy Joge favorit, Motalaföraren har elva poäng till godo på Patrik Johansson som är tvåa i klassen. Johansson är den ende som har möjlighet att sno guldet av Joge, de andra konkurrenterna är för långt efter.

Som uppstickare i klassen syns VM-meriterade P-G Andersson som absolut har chans att vinna tävlingen och kan röra om i striden om medaljerna.

I klassen för Trimmat 2WD står slaget mellan Leif Peterson och Johan Holmberg. Regerande mästaren Peterson har fördel, om han är femma eller bättre säkrar han titeln även om Holmberg skulle gå och vinna. Inför finalen i Katrinehlom har Peterson 14 poängs ledning.

Fransson i topp

Nils Fransson har kopplat ett litet grepp i klassen Otrimmat 2WD. Han har sex poängs försprång till Håkan Björkman och tipset är att finalkampen kommer att stå mellan dessa båda förare även om Torbjörn Westerlund och Tobias Bergetorp inte är bortkopplade i guldfajten. Hittills har Fransson och Björkman delat på segrarna i de fyra deltävlingar som körts och det lär bli en intensiv kamp om segern även denna gång.

I junior-SM är det Victor Henriksson som ligger bäst till efter tre raka segrar. Henriksson leder klassen med 6 poäng före Johan Carlsson och Fordföraren Henriksson blir svårstoppad om han lyckas hålla huvudet kallt och bilen på vägen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally