Chris Patterson läser noter åt Petter Solberg

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Norrmannen har valt
sin nye kartläsare

Nu är det klart vem som blir Petter Solbergs nye co-driver. Chris Patterson tar över efter Phil Mills i högerstolen.

Chris Patterson blir ny kartläsare åt Petter Solberg.
Foto: pettersolberg.com
Chris Patterson blir ny kartläsare åt Petter Solberg.

Efter att ha testat tre potentiella kartläsare under ett test i Frankrike har Petter Solberg nu bestämt sig för att välja Chrs Patterson som ny co-driver.

”Ärlig och lugn”

41-åringen fick skriva noter och läsa dem under en sväng med Solbergs Citroën C4.

– Chris var det bästa valet för mig. Jag känner honom sedan tidigare, men det var inte det viktiga, jag valde utifrån det jag såg och kände när vi testade tillsammans. Han är mycket motiverad, ärlig och lugn, precis vad jag behöver, säger Solberg till wrc.com.

Den nykomponerade duon kommer att åka till Bulgarien till helgen för ett tvådagarstest inför nästa VM-deltävling.

Chris Patterson har tidigare tävlat tillsammans med Nasser Al-Attiyah, Kris Meeke och just nu har han suttit bredvid Gwyndaf Evans när de tävlat i det brittiska rallymästerskapet. Tidigare har Patterson läst noter för Colin McRae. Patterson har en VM-titel i PWRC-klassen från 2006.

”Måste göra det”

– Det kommer inte att bli lätt, det kommer att ta tid att vänja sig med Chris i vårt första rally, men jag är säker på att det kommer att gå bra, säger Petter Solberg till wrc.com.

– Det är en stor uppgift att esätta Phil Mills, men när jag fick frågan av Petter och efter testet igår så kände jag att jag bara måste göra det. Jag har varit kartläsare i tolv år och förhoppningsvis kan min erfarenhet hjälpa mig nu, säger Chris Patterson i ett uttalande på Petter Solbergs webbplats.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN