Nytt världsårsbästa av småskadad Bolt

avPatrik Brenning

”Jag kände mig lite sömnig”

Foto: SVT

En skadad oroade inför tävlingen och Usain Bolt bytte distans bara dagar innan tävlingen.

9,82 sekunder senare var alla frågetecken uträtade efter en ny uppvisning av superstjärnan.

– Jag kände mig lite sömnig innan men de spelade Billy Jean och då kom jag igång, säger Bolt till SVT.

Två dagar innan Diamond League-tävlingen i Lausanne meddelade Usain Bolt att han inte skulle komma till start på 200 meter. En skadad hälsena spökade men 23-åringen hoppades ändå kunna springa halva distansen 100 meter.

”Precis vad jag ville ha”

Alla ögon var som vanligt riktade mot Bolt när han dansade in på banan inför kvällens start. Men det fanns också många frågor och en viss oro för hur det egentligen stod still med världsstjärnan.

Men efter bara några meter av loppet var alla tvivel som bortblåsta. Bolt drog snabbt ifrån övriga fältet och joggade sedan i mål på tangerat världsårsbästa 9,82.

– Tiden är precis vad jag ville ha. Min fot är okej, jag är i bra form och det här förbättrar mitt självförtroende, säger Bolt.

Vaknade till Jackson

Jamaicanen sade också att han hade vissa problem att ladda för loppet.

– Jag var lite sömnig men sedan spelade de Billy Jean och det fick igång mig.

Trots världstiden meddelade Bolt att han fortfarande inte är i toppform. Fotproblemen har stört träningen inför säsongen men 23-åringen hoppas snart vara tillbaka i toppform.

– Det kändes okej på uppvärmningen och ännu bättre när jag kom ut här. Förhoppningvis kan jag träna på och vara mig själv igen till slutet av säsongen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott