Motorsport

Annas motorlista 27/11

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

Fem raka mästerskap – given listetta

Foto: AP

POLE POSITION

1) Jimmy Johnson

Han tog sin femte raka titel i NASCARs sprintcup. Han var tvåa bakom Carl Edwards i finalen och det räckte eftersom mästerskapsledaren Danny Hamlin krockade med Greg Biffle.

– Fyra titlar var otroligt. Nu måste jag fundera på vad fan jag ska säga om att vinna fem eftersom alla kommer vilja veta vad det betyder. Och jag vet inte, men det är ganska jäkla fantastiskt, säger Johnson enligt Autosport.

2) Sebastian Vettel

Stor efter F1-segern i Abu Dhabi och ännu större inför kvällens Race of Champions i Düsseldorf. Tyskland har drabbats av Vettelfeber.

3) Joakim Ljunggren

Vann Novemberkåsan förra helgen och är det stora svenska medaljhoppet i vinter. Enduroföraren var trea i inomhus-VM förra året och satsar på att försvara sin placering. Premiär i Italien i dag.

4) Marcus Ericsson

Inledde sitt GP2-testande med Super Nova det gick väl okej, men nu börjar det bli spännande. I dag kör han för toppteamet Brawa och i morgon för iSport. Det blir spännande.

5) Bernie Ecclestone

Veckans F1-snackis har varit banornas vara eller inte vara. Monza är oroade för att de försvinner i från F1-kalendern 2016 och i början av veckan kom det uppgifter i från Spanien som säger att Valencia vill hoppa av. Dessa har sedan dementerats. Dessutom rånades F1-bossen utanför sitt hem i London, han och flickvännen blev av med klockor och juveler värda kring två miljoner kronor.

6) Nico Hülkenberg

Williams tar in en betalförare, så tysken har två alternativ. Han pratar med Force India och Toro Rosso, men även Adrian Sutil förhandlar med sitt Force India om en framtid.

7) Felix Rosenqvist

Var nia i Macaos GP, tävlingen på den tajta stadsbanan vanns i år igen av italienaren Edoardo Mortara.

8) Ho-Pin Tung

Han lämnar jobbet som testförare hos Renaults F1-team för att köra Indycar med FAZZT 2011, han blir teamkollega med Alex Tagliani. Tung blir även den första kinesen i IRL. Tungt.

9) Mattias Ekström

Måste köra DTM-finalen i Kina, där han inte längre kan nå titeln. Det gör att han missar Race of Champions där han är titelförsvarare. Synd för Mattias och synd för alla svenska motorfans.

10) Daniel Ricciardo

Han gjorde succé under juniortesterna och blir tredjeförare hos Toro Rosso 2011 och han ska köra den första träningen under fredagen varje tävlingshelg. Samtidigt ska han köra i World Series.

MOTORSTOPP

Nicki Pedersen

Den förre danske världsmästaren i speedway lämnar Lejonen efter tre säsongen. Klubben kan inte ställa upp på hans löneanspråk.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Anna Andersson