Golf

Svag start för Woods i Illinois

SPORTBLADET

Dåliga rundor även för Pettersson och Jacobson

Förra säsongen vann Tiger Woods golftävlingen utanför Lemont, Illinois.

Om det ska ske i år igen krävs dock en rejäl uppryckning.

Woods inledde med 73 slag, två över par, vilket ger en delad 45:e plats av de 70 deltagarna.

Jagar en biljett till Atlanta.
Jagar en biljett till Atlanta.

I vanliga fall brukar han tala om hur det är att vara i ledning. Nu för tiden handlar det för Woods mer om hur han ska få ordning på sitt spel igen. Inledningen på tävlingen i Lemont, Illinois, var heller inget undantag. En dubbelbogey inledde rundan, resten var heller inte mycket att glädjas åt.

– Vi får fortsätta att arbeta vidare. Just nu är jag bara sex slag bakom, sade Woods efter tävlingen.

Då talade han inte om upp till ledaren – till Matt Kuchar skilde hela nio slag – utan chanserna att få spela säsongsavslutningen utanför Atlanta kommande vecka. Dit får de 30 bästa i PGA-tourens slutspel en biljett men i nuläget är världsettan på väg att missa tävlingen då han ligger på en 53:e plats.

Illa för svenskarna

För att vara garanterad en plats i Atlanta måste han nå en topp 5-placering i tävlingen i Lemont för att säkra avancemang. Illa ute är också de båda svenskarna i tävlingen. Fredrik Jacobson inledde med en 74-runda vilket gav en delad 55:e plats och Carl Pettersson var visserligen två slag bättre men båda är i nuläget inte bland de 30 som går vidare.

Desto bättre är då situationen för Matt Kuchar. Amerikanen låg etta i den totala ställningen inför torsdagens inledande runda och 64 slag, sju under par, gav honom dessutom ledning i Lemont och befäst ledning totalt sett i slutspelet. Det kan i slutändan ge tio miljoner dollar, drygt 70 miljoner svenska kronor, vilket tillfaller vinnaren.

TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Se samtliga Champions League-matcher på C More! Beställ här

C MORE

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Golf

ÄMNEN I ARTIKELN

Golf