”Det var så onödigt av Schumacher”

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Mattias Ekström påkörd
av Ralf Schumacher

Mattias Ekström är irriterad på att många DTM-förare kör oförsiktigt.
Foto: sthlmbild.se
Mattias Ekström är irriterad på att många DTM-förare kör oförsiktigt.

Titeldrömmen gick troligen i kras.

Nu är Mattias Ekström irriterad på Ralf Schumacher.

– Det är så onödigt, säger svensken.

Mattias Ekström åkte till Brands Hatch som bäste Audiförare och med målsättningen att vara före Mercedes toppförare Bruno Spengler som ledde mästerskapet och Paul di Resta som var tvåa.

Ekström bröt

Men svensken tvingades bryta efter två varv – medan de två Mercedesbilarna var först i mål. Di Resta vann före Spengler och de kunde därmed utöka ledningen när nu fyra lopp återstår.

Svensken tappade dessutom en placering i mästerskapet till Audikollegan Timo Scheider.

– Jag hade en bra start från plats sex och var femma in i första kurvan, där låg jag direkt bakom Gary Paffett. Sedan körde Ralf Schumacher in i vänster sida på min bil och då började problemen, eftersom min hjulupphängning skadades. Det gick inte längre att köra och sedan gick upphängningen sönder, säger svensken i ett pressmeddelande från Audi.

När Ekström var på väg av banan in i depån, inträffade nästa incident.

– Då körde Susie Stoddart, Mercedes, in i min högra sida och hela bakdelen av bilen blev sned.

Ekström är irriterad över sättet som det körs på i serien för tillfället.

”Oförsiktig körning”

– Vissa aktioner den senaste tiden har varit väldigt onödiga och folk kör oförsiktigt, men så länge man inte straffas för det så kommer det att fortsätta.

För Mattias Ekström var resultatet det sämsta tänkbara, han tappade åtta poäng på Bruno Spengler som leder mästerskapet och tio på Paul di Resta som är tvåa. Mercedes har fortfarande tre bilar i toppen av mästerskapet.

– Jag försöker hela tiden att kvala bra och köra hem ett så bra resultat som möjligt, säger svensken till Motorsporttotal.

– Men vi får se vad det räcker till i år. Jag har en bra känsla inför Oschersleben. Vi måste göra vissa förändringar för att kunna vara med i toppen, men jag är på bra humör och det känns som om vi har bra chanser där.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

DTM

WTCC