Kungen av Istanbul vill ta tillbaka kronan

SPORTBLADET

Felipe Massa har tre segrar
i Turkiet, vill ta den fjärde

Foto: Felipe Massa har tre segrar i Turkiet. I helgen vill han ta sin fjärde.

I fjol fick kungen abdikera i Turkiet.

Nu vill Felipe Massa ta tillbaka kronan.

– Jag ska göra mitt bästa för att slåss om segern, säger han.

I Turkiet kör Ferrari sitt 800:e lopp och för Felipe Massa är det hans femte lopp i Turkiet.

Tre av dem har han vunnit.

– Jag har fantastiska minnen från den banan, jag älskar det. Det är en fantastisk del av min karriär och det ger mig ännu mer motivation att vara med och slåss om segern. Jag hoppas på en bra helg där allt fungerar, säger han i ett pressmeddelande.

”Segern gjorde mig starkare”

– Den första segern 2006 var något speciellt och den tävlingen kommer jag aldrig att glömma. Det var ett väldigt svårt race. Fernando Alonso och Michael Schumacher kämpade om VM-titeln och fajtades med varandra hela tiden. Jag ledde loppet så för mig var varje varv viktigt. Efter det så har jag vunnit flera andra tävlingar och jag är övertygad om att den segern gjorde mig starkare.

Hittills har säsongen varit lite upp och ner för Felipe Massa. Han ligger femma i VM, två placeringar och 14 poäng bakom teamkollegan Fernando Alonso. Massas kontrakt går ut vid nyår och det har spekulerats i om Robert Kubica har ett färdigt kontrakt med Ferrari och att de båda ska byta plats. Det har även pratats om att Mark Webber är aktuell för Ferrari.

Men för Felipe Massa finns det än så länge bara ett alternativ.

Han vill stanna hos Ferrari, även om hans manager Nicholas Todt (son till FIA:s president Jean Todt) hört sig för med andra stall.

– Felipe har en speciell relation med Ferrari och jag hoppas att den kan fortgå i flera år till. Det är Felipes önskan och jag tror att det även är Ferraris önskan, säger Todt som anser att Massa är underskattad, till Autosport.

Massa är underskattad

– Inför varje år så rankas han som sämre än sin teamkollega, men när man ser på resultatet efteråt så är han ofta bättre. När jag ser att Felipe ligger sex tiondelar efter per varv, som han gjort ibland, så tror jag inte att det handlar om själva körningen. För då måste han byta jobb. Sanningen är att han har problem med de hårda däcken. Hans bil är inte tillräckligt tung för hans körstil och han har större problem med att kontrollera bilen än vad Alonso har.

Men detta är ett problem som Ferrari jobbat med och förhoppningsvis hittat en lösning på.

Så att Ferrari kan vinna i sitt 800:e lopp – och Massa ta sin fjärde seger i Turkiet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1