Finske storstjärnan till attack mot WSOP

avDavid Tanentsapf, Minimedia

”Utnyttjar spelarna och armbanden är risig skit”

Foto: pokertube
sågar vm Den finske storstjärnan Patrik Antonius sågar poker-VM i en intervju med Pokertube.

Här går Patrik Antonius till hård attack mot WSOP.

Den finske superstjärnan brutalsågar både arrangörerna och de legendariska armbanden som delas ut till vinnarna.

– WSOP utnyttjar spelarna och armbanden är bara risig skit, säger han.

WSOP-tävlingarna har VM-status i pokervärlden och armbanden som delas ut till vinnarna har blivit legendariska genom åren och fungerar som en viktig statussymbol.

Men långt ifrån alla är nöjda med tävlingarna. I en stor intervju med PokerTube säger Patrik Antonius ett par väl valda ord om både WSOP och de berömda armbanden.

”Alla har ett armband”

– Jag tror att alla har ett armband, de kör ju 100 turneringar varje år så vem har inte ett armband? Jag såg ett i fjol, min vän Ville Wahlbeck blev förste spelaren från Finland som vann ett och det var risig skit, bara att kasta i papperskorgen. Allting var falsk och det var värt kanske 50 dollar, säger Patrik Antonius.

”Ingen vill vara där”

Det kan tyckas lite löjligt för en mångmiljonär att gå i taket på grund av kvaliteten på ett armband, men enligt Patrik Antonius är det ett bevis på hur dåligt WSOP-arrangörerna behandlar spelarna.

– De vill bara råna spelarna. De bryr sig verkligen inte, det är löjligt. De har flyttat hela eventet till mitt i sommaren i Las Vegas, när det är torka och ingen vill vara där. Allt för att restaurangerna och hotellen ska vara fulla, det är ett jävla övergrepp på spelarna. Jag funderar på att lägga ner i framtiden. Ingen vill vara i Vegas mitt i sommaren, var som helst utom där. En period då folk vill vara lediga och umgås med sin familj, i stället måste man vara i Vegas för att vinna ett sketet armband.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker