”Stecka” siktar på att försvara sitt SM-guld

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Tufft motstånd väntar Renaultföraren i premiären

Stig-Olov Walfridson ska försvara sitt SM-guld i Arvika.
Foto: Backmans Foto
Stig-Olov Walfridson ska försvara sitt SM-guld i Arvika.

Förra året var det Stig-Olov Walfridson som blev kung i rallycross-SM, med segern i Höljes som främsta prestation.

I år är konkurrensen betydligt tuffare, men ”Stecka” siktar på att försvara sitt guld.

På lördag är det SM-premiär i Arvika, tävlingen ingår också i Rallycross Norden och ett stort startfält väntas till division 1-klassen.

Bland dem som slåss om SM-poängen finns förstås fjolårsmästaren Stig-Olov Walfridson, samt Michael Jernberg, Per Eklund, Peter Hedström, Mats Öhman, Tomas Andersson och Åke Holtet. Bland EM-stjärnorna som också finns på plats märks Sverre Isachsen, Andréas Eriksson, Morten Bermingrud, Frode Holte och Guttorm Lindefjell, så det är upplagt för vassa dueller.

Heikkinen ett utropstecken

Även Per Eklunds 19-årige finländske adept Toomas Heikkinen finns med i startfältet. Heikkinen vann nyligen den första deltävlingen i det finska rallycrossmästerskapet på ett övertygande sätt.

Men ”Stecka” Walfridson räds inte motståndet.

– Självklart siktar jag på att stå överst på pallen i helgen. Vi ska ju försvara vårt SM-guld från i fjol, säger han i ett pressmeddelande.

Det återstår att se om Renaultföraren kan matcha Jernberg som på förhand får bära det tyngsta favoritskapet. Två segrar i EM talar för att Skodaföraren Jernberg blir svårslagen också i Arvika.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport