Matchlön: 60 000 kr

SPORTBLADET

Här är Greg Hancocks monsterkontrakt

Piraterna fortsätter att vinna, men nyförvärvet Greg Hancock imponerar inte.

Det påverkar inte VM-stjärnans lön.

Sportbladet kan avslöja att amerikanen, oavsett poängskörd, kan kvittera ut 60 000 kronor per match.

De flesta förare i speedwayens elitserie har prestationsbaserade löner, men det finns ett fåtal undantag. Greg Hancock hade fast lön när han körde för Rospiggarna och förhandlade till sig samma sak när han inför säsongen skrev på för Piraterna.

Enligt uppgift till Sportbladet gav flytten en löneökning på 5 000 kronor.

”Inga kommentarer”

Det betyder att den ständigt leende amerikanen tjänar 60 000 kronor/match – oavsett hur många poäng han bidrar med.

– Det vill jag inte kommentera, säger Stefan Andersson, Piraternas lagledare, när summan förs på tal.

Greg Hancock tappade sällan poäng i Orionparken, som var hans hemmabana i 15 år. Det är uppenbart att 39-åringen inte trivs lika bra på Biltema Arena i Motala.

Bara 8+2 i går

Stjärnförvärvet tog ”bara” 10 poäng i premiären mot Vargarna och bidrog med 8+2 poäng i går, då Piraterna slog Indianerna med 50–45.

Då hette segerorganisatörerna Jonas Davidsson och Robert Kosciecha.

– Jag är glad att vi vann, men vi gjorde ingen bra match. Det finns mer att hämta hos vissa förare, framförallt Greg. Han körde riktigt bra i Norrköping, men får inte till det på hemmaplan trots att han kämpar och försöker, säger Stefan Andersson.

Han kräver mer av ex-världsmästaren, som själv anser att han inte har gjort skäl för sin lön under årets två första hemmamatcher.

– Han vet om att han inte tar tillräckligt med poäng. Vi pratar mycket efter tävlingarna. Han är inte nöjd och vill träna inför nästa hemmamatch.

”Greg är fantastisk”

Trots att Greg Hancock har underpresterat är piratledaren nöjd med värvningen.

– Greg är fantastisk och tillför mycket även utanför banan. En bättre lagkapten har jag aldrig haft, varken som förare eller lagledare, säger Stefan Andersson.