Annas motorlista 25/9

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: AP
Mark Webber.

POLE POSITION

1) Mark Webber

Leder F1 inför de fem avslutande tävlingarna och nu väntar nattracet i Singapore, en bana som bör passa bilen perfekt och så även Webber.

Men det är jämnt, 24 poäng bakom ligger VM-femman och teamkollegan Sebastian Vettel. Med andra ord är det fel lopp kvar – och fem man som slåss om titeln.

2) Tomasz Gollob

Kan vinna VM-titeln i Terenzano på lördag. Fjolårets VM-tvåa kan ta sitt första VM-guld nu när han är 39 år. Men tro inte att han tänker lägga av för det. Han ska köra nästa år också.

3) Fernando Alonso

Får allt stöd av Ferrari och är trea i VM, kommer till Singapore med ett nytt underrede, ny diffusor och en förbättrad frontvinge.

– Loppet i Singapore är enormt viktigt. Det kan vara avgörande, säger stallchef Stefano Domenicali.

4) Valentino Rossi

Roadracingssstjärnan vill starta ett eget stall. Enligt Motor Cycle News ska det komma till start i Moto2 nästa år. Teamchef ska bli hans trogna vän Uccio Salucci, chassit ska levereras av Suter och det är tänkt att Andrea Iannone som vann fyra race i år ska vara en av förarna.

5) Nick Heidfeld

Han gör comeback för Sauber i Singapores F1-lopp på söndag, han ersätter Pedro de la Rosa och körde själv för teamet i fjol. De la Rosa tar över Heidfeldts plats som däcktestare hos Pirelli, och blir däckföretagets andra testförare.

6) Fredrik Norén

Kör tillsammans med Andreas Hultman och Alex Eriksson Moto­cross of Nations, lag-VM i motocross, den här helgen. Tävlingen avgörs i USA – och amerikanerna är också storfavoriter även om Belgien, Frankrike, Tyskland och Italien med världsmästaren Toni Cairoli kan hota.

7) Joakim Ljunggren

Ligger femma i Enduro-VM och kan knappast försvara bronset från förra säsongen. Har haft en tuff säsong i en väldigt tuff klass, så slutresultatet måste ändå ses som en framgång när nu sista deltävlingen körs i helgen.

8) Alexander Lundh

Dags för comeback i supersport-VM efter benbrottet på Silverstone för två månader sedan.

9) Carlin

Teamet är tillsammans med Air Asia nya i GP2 till nästa år. Då står det 13 stall och 26 bilar startlinjen och samtliga stall ska köra både GP2 Asien och huvudserien.

10) Christian Klien

Sakon Yamamoto har drabbats av matförgiftning och österrikaren somt tidigare kört för Jaguar och Red Bull gör F1-comeback.

MOTORSTOPP

SVEMO

Det bråkas inom svensk speedway. Förbundet, Svemo, vill ha åtta lag i elitserien nästa år, något som framförallt Hammarby och Örnarna som vill köra elitserien nästa år är väldigt kritiska till. Även majoriteten av elitserieklubbarna vill ha tio lag, inte åtta.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM