Besviken Sagnia sjua i längdhoppsfinalen

Publicerad 2018-08-11

STOCKHOLM/BERLIN. Tre övertramp och ett avbrutet hopp.

Det blev Khaddi Sagnias avslutning i en blåsig längdhoppsfinal i EM.

– Ni kommer få se mer av mig och längre längder, säger 24-åringen.

Khaddi Sagnia toppade formen lagom till Europamästerskapet i Berlin och tog sig till finalen genom ett nytt säsongsbästa i kvalet: 6,69 meter.

Men finalen blev tyvärr en missräkning för svenskan.

Sagnia ökade till 6,47 i det andra hoppet, vilket blev hennes bästa notering.

Därefter följde fyra raka underkända försök varav tre var övertramp.

– Jag är väldigt ledsen över att jag inte fick till det i finalen. Jag kände inte att rytmen som fanns på kvalet fanns där. Jag förväntar mig mycket mer av mig själv, säger Khaddi Sagnia efter finalen.

”Helt sjukt”

Vinnare blev Malaika Mihambo från Tyskland som hoppade 6,75 meter. Silvret gick till ukrainskan Maryna Bekh på 6,73 och bronset till brittiskan Shara Proctor på 6,70.

Med andra ord hade det bara krävts en ökning med en centimeter från kvalet för att Sagnia skulle ta sig upp på medaljplats.

– Det är helt sjukt. Men jag vet också att Gud har en plan. Det är bara att hålla i. Det gäller att inte ge upp. Det kommer, ni kommer få se mer av mig och längre längder, säger hon.

Hyllar Kramer

Kraftiga vindar var ett störningsmoment, men väderförhållandena var inget Sagnia ville skylla på.

– Det var motvind och medvind, det var blandat. Men helt seriöst så hade det inte stört mig om jag hade mått bra i benen. Blåst är jag van vid på tävlingar.

Khaddi Sagnia landade till sist på en sjundeplats.

Avslutningsvis passar hon på att hylla kvällens stora svensk: Andreas Kramer som tog silver på 800 meter.

– Jag blev så glad! Jag tänkte att om jag inte skulle klara det så är det bra om han klarar det. Det var skitkul. Oavsett vem det är. Så länge det är en svensk så är det skitkul! Grymt av honom.