Carro har mått dåligt av det här

Publicerad:
Uppdaterad:

Ulf Karlsson har tröttnat på diskussionen om Klüft ska hoppa längd eller inte

1 av 2 | Foto: STEFAN JERREVÅNG
NU FÅR DET VARA NOG Förbundskaptenen Ulf Karlsson reagerar starkt på den offentliga diskussionen som förs om Carolina Klüft ska hoppa längdhopp eller inte i VM. Han menar att diskussionen påverkar "Carro" negativt.

Friidrottslandslagets förbundskapten Ulf Karlsson har fått nog.

Av diskussionen om att Carolina Klüft borde ställa upp i längdhopp i VM.

- Carro har mått dåligt av det här, säger Ulf Karlsson.

Att hoppa eller inte hoppa. Det har varit frågan för medier, tyckare och folket på gatan. Trots att Carolina Klüft tidigt sa att det var sjukamp och stafett som skulle gälla i VM i Paris.

Nu har förbundskapten Ulf Karlsson tröttnat rejält på diskussionen.

"Svenskarna uppviglas"

- Jag tycker i och för sig att det är riktigt att föra en diskussion och folk har rätt att ha olika uppfattningar, men att man in absurdum driver det här och nästan vill framställa Carro som en svikare och närapå uppviglar svenska folket till att ta ställning för att hon ska hoppa längd, det tycker jag är kortsiktigt.

Ulf Karlsson menar att "tjatet" om Klüfts längdhoppande kan inverka negativt på hennes prestationer i VM.

- Jag har ju märkt på Carro, världens goaste och gladaste tjej, hur hon har tagit åt sig. Hennes ansiktsuttryck och känslomässiga reaktion har visat att det faktiskt har påverkat henne negativt.

Att Carolina Klüft måste tåla press på sig och bevakning är självklart, menar Karlsson.

- Man ska ha klart för sig att går man in i en sån här satsning och är en offentlig person så måste man leva med att det ställs krav och det gör våra friidrottare, det är de beredda på, men allt måste ju ha proportioner.

TV 4 upprör mest

Han fortsätter:

- Carro har ju varit tydlig hela tiden och sagt vad hon kommer att göra och inte göra på VM och dessutom har hon gett det här löftet till sina kollegor om att springa stafett.

Även Sportbladet har skrivit om debatten kring Carro, men det Ulf Karlsson tog mest illa vid sig av när hon utsågs till "Veckans kalkon" i TV4.

- "Veckans kalkon", det är så sanslöst dåligt att det inte är klokt, det sa jag också när jag var med i TV4 häromdagen. Men nu hoppas jag att den här debatten ska ebba ut.

- Carro är ju oerhört noga med att betona att hon idrottar i första hand för att det är roligt och om alla ska vara med och påverka och bestämma och ge synpunkter på hennes egna beslut, då är risken att hon ska tröttna rätt stor, säger Ulf Karlsson.

Jennifer Wegerup

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN