Drömmen lever – Stenson är trea

Foto: TT/Christer Höglund
SPORTBLADET

AUGUSTA. Drömmen lever.

Henrik Stenson gjorde en till bra runda och ligger trea inför helgen.

– Nu är det bara att gneta på, säger han.

Det var Patrick Reed, USA, och Marc Leishman, Australien, som gjorde bäst ifrån sig ute på Augusta National på fredagen men Henrik Stenson höll i alla fall ihop spelet och gick runt på 70 slag, alltså två under par.

Han är nu totalt fem slag under par inför helgen, fyra bakom Reed och två bakom Leishman.

– Det är så klart inte omöjligt att plocka in fyra slag på 36 hål – långt därifrån. Speciellt på den här banan, säger Stenson.

”Är lite frustrerad”

Han tror dock att det kommer krävas ännu bättre spel för att utmana om segern.

– Jag har bra puttning och bra närspel överlag, men jag är lite frustrerad med de långa spelet. Där är det en bit upp till kraven jag har på mig själv. Det är lite för många oprovocerade misstag. När man inte kan slå mellanjärnen med rätt startlinje och rätt skruv så känns det ju som att man lämnar några slag där ute.

– Men två under för dagen och fem under totalt … det är ett bra jobb. Men det kommer mest tack vare hur jag har spelat mig runt banan och tack vare närspelet.

”Vill ha den där extra växeln”

Stenson har aldrig varit bättre än på delad 14:e plats i US Masters.

Nu ligger han trea inför lördagen – det som på golfspråk kallas ”moving day” – och han gör det alltså med känslan av att han har mer att ge.

– Det långa spelet är inte katastrof, men jag slår en del halvtunna och ”läckta” slag. Det känns som att det är femtio-, eller sextioprocentigt. När man är så nära täten så känner man ändå att man hade velat ha den där extra växeln som jag vet att jag har. Men läget är vad det är, det är bara att gneta på och se om jag kan komma ett steg närmare eller två de närmsta dagarna, säger Stenson.

På lördagen slår han ut klockan 20.20, svensk tid. Tillsammans med Rory McIlroy.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM