AIK Bandy klart för elitserien

avMagnus Wilsson

Satsningen bär frukt.

Efter att ha besegrat Frillesås är AIK nu klart för bandyns finrum.

Trots att en omgång återstår av kvalet.

Förutsättningarna var klara. Vinst mot Frillesås och avancemanget vore ett faktum för AIK Bandy. Även Frillesås hade chansen att bli klara om de hade vunnit, men de var beroende av att Nässjö skulle slå Falun vilket de också gjorde.

Nu är det alltså klart. I en målsnål tillställning som slutade 3–0 till AIK såg laget från Solna till att säkra gruppsegern med en match kvar av kvalspelet. Matchens mål stod de tidigare Hammarbyspelarna Klas Nordström (1) och Johan Willes (2) för.

Gått rakt genom seriesystemet

AIK sågs som en av favoriterna att vinna allsvenskan, men slutade trea som nykomling med lika många poäng som tvåan Nässjö och fick alltså att kvala för att nå drömmen om elitserien. Drömmen slog in och nu står det klart att trots Tellus degradering så kommer det vara två lag från stockholmsområdet i elitserien även nästa säsong.

– Vi siktade på förstaplatsen men vi hade en reservation på topp tre och sedan skulle vi göra allt därifrån, och det kan man väl säga att vi gjorde, säger målvakten och assisterande tränaren Andreas Bergwall till Bandypuls.

Vilket lag som följer AIK till elitserien avgörs i den sista omgången då det endast skiljer två poäng mellan tvåan Frillesås och fyran Nässjö som möts i den sista omgången. Falun möter den redan klara gruppsegraren AIK, men behöver alltså hjälp från Nässjö för att hålla sig kvar i elitserien.

AIK har sedan tidigare tre SM-guld i bandy, det senaste 1931, och spelade senast i den högsta divisionen 1965.

ARTIKELN HANDLAR OM

AIK Bandy

Frillesås

Bandy