”Då kanske man blir helt knäckt”

Mikaela Laurén om oron

Mikaela Laurens liv i boxningsringen är över.

Nu väntar nya utmaningar. I en intervju med Expressen berättar hon om den nya karriären och svårigheterna med att bli gravid.

– Jag hoppas att det inte kommer att förstöra mitt liv om jag inte kan få barn, säger hon till tidningen.

Den 9 juni vann Mikaela Laurén sin sista proffsmatch mot Eva Bajic. Ett halvår har gått sedan dess och den färgstarka profilen saknar fortfarande livet utanför ringen.

– Det känns otroligt sorgligt, jag håller på att bearbeta det och som i alla sorgearbeten går det upp och ner, sa hon nyligen till Sportbladet i en längre intervju.

”Måste kunna försörja sig”

Privat har ändå året varit glädjefyllt. I maj gifte sig Laurén med Peder Södersteen och tillsammans drömmer paret nu om att bilda familj – samtidigt är det också en ekonomisk press för en idrottare som inte dragit ihop några större summor.

– Jag har insett: "Shit, jag måste börja jobba på riktigt". Cashen måste in. Man måste kunna försörja sig. Så det innebär så klart lite stress. Du har inga sponsorer längre, du har inga matchgager. Och man blir inte miljonär som damboxare. Det är en sorg, att jag fick lägga av precis när jag började kunna tjäna pengar, berättar hon för Expressen.

Mikaela Laurén.
Mikaela Laurén.

”Kanske blir helt knäckt”

Mikaela Lauren fyller 43 år i januari och säger i intervjun att hon är medveten om att hennes ålder spelar in när det gäller att skaffa barn.

– Jag hoppas att det inte kommer att förstöra mitt liv om jag inte kan få barn. Nu har jag fortfarande hoppet. Funkar det inte, då kanske man blir helt knäckt. Det vet jag inte.

Den tidigare WBC-mästaren är i dag personlig tränare och planerar att föra vidare sina erfarenheter från boxningen genom att föreläsa.

– Det är många som har sagt till mig att de tappat intresset för boxning sen jag slutade. Och det är kul att höra, att folk har gillat min show. Men det är också jävligt sorgligt. Man vill kunna ge folket det de vill ha, säger hon till Expressen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN