Blir det nån premiär eller inte?

SPORTBLADET

Anna Anderssons motorlista 19/2

Foto: Här är det tänkt att F1-premiären ska avgöras om några veckor, blir det så?

POLE POSITION

1 Jean Todt

Står i blickfånget eftersom veckans snackis är F1-premiären i Bahrain.

Ställs den in? GP2-loppet i helgen ströks och oroligheterna hotar både testerna och premiären. Testerna kan möjligen flyttas, men racet stryks om det inte lugnat ner sig.

2 Robert Kubica

F1-föraren har genomgått tre operationer efter rallyolyckan. Läkarna är

nöjda, men kan ännu inte säga om hans höra hand blir helt återställd. Nu börjar en lång rehabilitering.

3 Nick Heidfeld

Han gjorde succé när han fick chansen i Renault under F1-testerna förra veckan och får nu förtroendet att ersätta Robert Kubica.

4 Daniel Ricciardo

F1-teamet Toro Rosso låter sin supertalang testa även i Barcelona. Senast körde han på förmiddagen och var en sekund snabbare än Jamie Alguersuaris som körde under eftermiddagen. Nu delar han bilen med Sebastien Buemi.

5 Thed Björk

Tar en paus i från STCC, men ska köra Camaro cup, bygga det egna teamet Thed Björk RTech och vara vice teamchef i OMSE som kör rallycross i USA. Målet är STCC igen 2012.

6 PG Andersson

Rallyföraren hoppas på att köra ännu ett WRC-lopp i år. Det finns pengar kvar efter Svenska rallyt och nu hoppas han på Sardiniens VM-rally. Fords teamchef Malcolm Wilson är intresserad av att stötta honom.

7 Jari Matti

Latvala Han kraschade under Fords WRC-test i Portugal. Därför tvingas teamet ta in en reservbil och testet återupptas i dag när reservbilen är på plats. Både han och Mikko Hirvonen får två dagar på grus inför Mexikos WRC.

8 Björn Wirdheim

Den före detta testföraren i F1 fortsätter sin karriär i Japan. Han ska köra sin femte säsong i Super GT-serien och byter till Nissan Motorsport Internatonal.

9 Mattias Ekström

Har brutit handen. Den svenske DTM-stjärnan spelade volleyboll och föll illa. Nu tvingas han

bära gips i fyra veckor och det är ännu osäkert om han är frisk till premiären den 1 maj.

10 Nelson Piquet

Jr Satsar allt på NASCAR. Truckseries för Kevin Harvick Inc. (KHI).

Teamkompisen blir den fyrfaldige Truckmästaren Ron Hornaday Jr, målet är att bli den förste föraren i från Brasilien att vinna ett NASCAR-lopp.

MOTORSTOPP

Dale Earnhardt Jr.

Tog pole i klassiska Daytona 500, men han kraschade under onsdagens tärning så nu måste han lämna sin startplats och får starta med en reservbil i från slutet av fältet tillsammans med Martin Truex Jr som också var inblandad

i kraschen, Denny Hamlin och Casey Mears (bytt motor). Jeff Gordon tar över första startplats.

ARTIKELN HANDLAR OM