Massa snabbast i spanska Jerez

SPORTBLADET

Ferrari och Felipe Massa var snabbast i Jerez.

Men det var Sauber och Sergio Perez som överraskade.

Under den första testdagen i Spanien var det perfekta förhållanden. Sol och en torr vägbana där temperaturen låg på 28 grader.

Ferraris Felipe Massa satte den snabbaste tiden 1:20.709 redan på morgonen och med sina 101 varv var han också den flitigaste föraren.

Ricciardo imponerade

Men även på andra plats var det en motor i från Ferrari, Saubers Sergio Perez körde sitt snabbaste varv på 1:21.483. Han orsakade också två röda flaggor under dagen, vid det ena tillfället så var han ensam på banan och det spekuleras i om det var ett tekniskt fel eller om han helt enkelt kört slut på bränsle.

– Jag är väldigt glad och nöjd med dagen, säger han enligt motorsportmagazin.

En annan överraskning var Toro Rossos jättetalang Daniel Ricciardo som nu fick testa med de mer etablerade förarna för första gången. Han körde 31 varv innan han lämnade över bilen till Jaime Alguersuari och han hade dagens fjärde bästa tid. Han var bara två tiondelar efter Red Bulls Mark Webber.

– Senast jag körde en F1:a var i november och jag är glad att jag kom ihåg hur jag skulle göra, säger han,

Fortsätter idag

– Det gick bra. Jag körde tillräkligt många var för att trivas i ilen och det är viktigt. Dessutom kunde jag testa de nya sakerna som KERS och den rörliga bakvingen. De verkar fungera som de ska.

För McLarens del handlade det om att testa den nya bilen på banan för första gånge och under förmiddagen så hade Lewis Hamilton mätutrustning i baken. Sedan handlade det om att känna på inställningar och samla kilometer.

– I dag handlade det om att testa bilen. Det var ingen spännande dag men det är viktigt att se att allt fungerar, säger Hamilton.

– Men jämfört med i fjol känns bilen bra. Det verkar som den tagit ett bra steg framåt.

Testerna fortsätter i dag.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1