Vettel oroar sig – för däcken

SPORTBLADET

”Måste kanske köra med
intermediates för att ens
ta oss i mål på söndag...”

McLaren var snabbast.

Men det är inte det som oroar Sebastian Vettel.

Det är däcken – det finns en risk att förarna tvingas till mer än fem depåstopp.

Jenson Button vann i Japan och McLaren förklarade då snabbt att målet var att vinna de återstående loppen, i Sydkorea följer deras förare planen. Lewis Hamilton var snabbast under träningen som förstördes av ett rejält regnväder (1.50,828) och han var 0,104 sekunder före kollegan Jenson Button.

Det första passet under fredagen förstördes av ösregn och under det andra passet så regnade det också, även om det inte var lika kraftigt.

Oroar sig för däcken

Det gjorde att banan inte torkade upp ordentligt och det bara gick att köra ett par varv med slicks. Den nygamle världsmästaren Sebastian Vettel, Red Bull, var långt efter täten (1,8 sekunder), men han var inte så orolig för sina tider.

Han var mer orolig över att däcken inte ska hålla hela loppet.

– Vi kunde inte testa mycket inför söndagen, då ska det vara torrt och nu körde vi 30 varv på intermediates och de var helt slut efter det, säger Sebastian Vettel till tyska medier.

– Vi kunde testa vissa grejer, vi körde med olika framvingar och kunde se hur de fungerar, men de möjligheterna vi har att testa är väldigt begränsade under sådana förhållanden.

”Frågan är hur de håller”

Han är orolig för loppet på söndag och för hur däcken ska hålla då stallen kan göra max fem stopp under tävlingen.

– I dag hade alla samma däck på, men frågan är hur de håller. Om däcken inte är för mjuka, vi kanske måste in i depån lit väl ofta, säger Vettel.

– Efter fem stopp har vi använt alla däcken, kanske måste vi köra med intermediates för att ens ta oss i mål. Kanske blir det sämre än vad vi förväntar oss, kanske bättre. Men den här banan kräver mycket av däcken, säger Vettel som inte alls var orolig över att han var nästan två sekunder efter Lewis Hamilton.

– Vi måste avvakta och se vilka som är snabba. McLaren brukar vara snabba under dessa förhållanden. Det har de varit vid flera tillfällen under säsongen. Vi får helt enkelt se hur förhållandet mellan teamen är imorgon.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1