Dödshot mot Guif

SPORTBLADET

”Vi har gjort en polisanmälan”

Ett dödshot skakar handbollslaget Guif.

Klubben har mottagit ett mejl där alla spelare och ledare hotas till livet.

– Vi har gjort en polisanmälan. Man blir inte jätteskraj omedelbart, men det är klart att en del känner obehag, säger klubbchefen Rolf Brunell till Sportbladet.

Hotet ska ha kommit till klubbens kansli via e-post i torsdagskväll. Mejlet ska ha riktat sig mot Guifs ledare och spelare med respektive.

– Hotet kom vid 20.25 på torsdagen. Det kom till vårt kansli, de hade använt det formuläret som vi har ute på vår hemsida. Jag läste det på kvällen innan jag gick hem, säger klubbchefen Rolf Brunell till Sportbladet.

– Min bedömning var att det inte var någon akut situation. Jag har en bakgrund som jurist och även jobbat med hot och liknande situationer tidigare. Det var nog därför jag bedömde läget så.

Obehagligt mejl

Mejlet som Sportbladet har fått ta del av är skrivet på engelska och innehåller väldigt grova hot mot spelarna, ledare och deras anhöriga.

Hotbrevet uppges vara skickat från Tjeckien.

– Det är klart man tänker till. Har vi haft tjeckiska spelare eller har vi mött tjeckiska lag, säger Brunell.

– Brevet låter samtidigt så överdrivet att det inte verkar helt seriöst. Men samtidigt kan man inte strunta i det. Det måste kollas upp och alla berörda måste informeras.

Inga extra säkerhetsåtgärder

I morgon spelar Guif sin sista match i SM-slutspelsgrupp 2. Sedan några omgångar tillbaka är laget klart för semifinal.

– Hade vi spelat SM-final i morgon hade nog en sån här sak kunnat påverka oss. Men det är en betydelselös match mot Lugi, vi är redan klara för semi, säger Brunell.

– Jag har stämt av med polisen igen och händer inget nytt så kommer vi inte att vida några ytterligare säkerhetsåtgärder vid matchen.

Rasistiskt påhopp

Det har varit en kaosvecka för Guif. Mejlet anlände till Guif i samband med torsdagens möte med Redbergslid.

Det var i den matchen som Mathias Tholin anklagades för en rasistattack mot RIK:s Nacor Medina. Något Guif-spelaren anmäldes för i efterhand.

Hotbrevet ska dock inte ha något att göra med det rasistiska påhoppet mot Medina.

– Det är två helt skilda saker. Tholin-fallet fanns inte när brevet kom till oss, det kom främst på tal dagen efter, säger Brunell.

ARTIKELN HANDLAR OM

Handboll