”Blir historiens bästa SM-final”

SPORTBLADET

Lämnar Globen – då är
Warbergs fans festklara

Foto: Historisk klack 2 000 Warbergssupportrar kommer till Malmö för att heja fram sitt lag till SM-guld mot Storvreta.

I Globen stoppades Warbergs tifoplaner.

Nu rustar supporterklubben Bluemarines med tifo, rekordstora flaggor och en historisk klack i Malmö.

– Det här blir tidernas SM-final. AIK och Täby hade ingenting att komma med, säger klackledaren Joakim Stafsén.

Efter sex år lämnar innebandyns SM-finaler Globen för att i dag avgöras i Malmö Arena. Då rustar herrfinalisterna Storvreta och Warberg, Sveriges överlägset bästa publiklag, för tidernas fest.

– Det här blir historiens bästa SM-final. Det ska bli jäkligt skoj med en kamp på läktaren, det har vi aldrig haft innan. AIK och Täby har aldrig haft något att komma med. Storvreta kommer i alla fall ner med 600 man, säger Warbergs klackledare Joakim Stafsén.

’Globen en pissarena’

Warberg kommer till SM-finalen med sitt största följe någonsin på upp emot 2 000 supportrar. I och med flytten till Malmö vågar supporterklubben Bluemarines nu också satsa ordentligt på ett tifo.

– Globen var en pissarena där vi hade stora problem med vakterna. De var otrevliga och det gick inte att föra en vettig dialog med dem. De stoppade bland annat oss från att ta in tutor som är godkända överallt i hela Europa annars. Nu kan vi göra ett bra arrangemang och det tycker vi är jätteskoj, säger Stafsén.

’Har en hemlis på gång’

Bluemarines har nu tagit fram två stora flaggor, 35 flaggor, trummor och en hemlighet finansierad av klubben.

– Vi har en hemlis på gång med klubben. Det är klappor, ungefär som solfjädrar, som för rejält oväsen när man slår dem i handen. Det ska öka stämningen.

Även Storvreta väntas få med sig ett stort följe till Malmö. Klubben har hyrt ett eget tåg som ska skjutsa ner 400 av de totalt 600 Storvreta-fansen som väntas till matchen. Totalt hade 11 000 av de 12 500 biljetter som finns tillgängliga till finalen sålts med ett knappt dygn kvar.

– Vi jobbar fortfarande för fullsatt, säger Erik Nilsson, biljettansvarig för SM-finalen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy