Tellander till attack mot läsarsågningen

”Ska göra det bättre än SVT”

Sportbladets läsare rasar.

Men Viasats sportchef Per Tellander förstår inte kritiken.

Istället lämnar han ett löfte:

– Vi ska inte bara behålla kvaliteten från SVT. Vi ska göra det bättre.

Beskedet om att SVT tappat OS-rättigheterna utlöste ramaskri i går. På sportbladet.se rasade kommentarerna in när nyheten kom. På en fråga om vilken kanal som läsarna tror gör vinter- och sommar-OS bäst hade 93 procent av närmare 13 000 personer svarat SVT. Endast sju procent tror att Viasat kommer att göra det bättre.

Ett föga överraskande resultat, enligt Per Tellander.

– Det var inte oväntat att det skulle bli så. Det är ganska vanligt, framför allt när SVT tappar något till kommersiell media så brukar det bli upprörda känslor, säger han.

Hård press

Förstår du kritiken?

– Nej, jag har inte förståelse för det, men jag är inte förvånad att den kommer. Men när det väl är där, då är förändringarna inte så farliga som folk tycker. Det är inte så att vi har satt en pistol på huvudet och fått dem att göra det kommersiellt. Det var IOK som ville gå till andra aktörer och ville se vad ett OS var värt.

Men Per Tellander och hans kollegor är medvetna om att det är hård press på dem nu.

– Det är klart. Vi har sett på OS som att det inte är ett ansvar att bara köpa rättigheterna till det. Det är en klenod. Vi vill inte bara behålla kvaliteten från SVT. Vi ska även göra det bättre, säger han.

– Det är en liten myt att vi skulle sända reklam som stör själva sportupplevelsen, det gör vi aldrig. Vi försöker stoppa in den på rätt ställe.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.