Challe blir ny expert i Viasat

SPORTBLADET

Berglund: ”Känner mig trygg i tv-rollen”

Foto: Foto: SCANPIX
NYTT JOBB Challe Berglund blir Viasat Hockeys nya expertkommentaror när det kommer till allsvenskan och kvalserien.

Challe Berglund, 46, blir Viasat hockeys senaste experttillskott.

Den förre Modotränaren ska kommentera allsvenskan och kvalserien.

– Passar ju bra med tanke på att jag nyss upplevt den (kvalserien) själv, säger Berglund och skrattar.

Viasat hockey knyter till sig ännu en profil till sina sändningar. Charles ”Challe” Berglund blir kanalens nya expertkommentator för hockeyallsvenskan och den efterföljande kvalserien kommande säsong.

Ett välkommet avbrott för Berglund som fick lämna Modo efter att klubben räddat elitseriekontraktet i kvalseriens sista omgång i våras.

”Ska bli skönt”

– Det ska bli skönt att få ett break från att träna ett lag och följa hockeyn lite på sidan av. Jag tror det kan vara nyttigt för mig att landa lite, sen får vi se om det dyker upp något annat uppdrag till nästa säsong, säger Challe Berglund.

Att han tar med sig mängder av rutin från en elitkarriär som spände över 14 år och innefattade SM-, VM- och OS-guld är en sak. Men tv-jobbet i sig självt är inte heller det nytt för Challe Berglund som redan 1998 kommenterade OS-hockey för Eurosports räkning med Hardy Nilsson som bisittare.

”Pigg på idén”

– Jag känner mig trygg i tv-rollen. Jag har testat på det mesta från att kommentera till att stå vid rinkside under VM för TV 3 och i studion i TV4 under slutspelet. Det ska bli roligt att fortsätta jobba med både tv och hockey, säger Berglund.

När tog Viasat kontakt med dig?

– Ganska tidigt efter att kvalserien var över. Jag var pigg på idén redan från början och det känns bra att få jobba åt dem.

Hur bra koll har du på hockeyallsvenskan?

– Väldigt bra. Under förra säsongen var allt jag och Andreas Johansson (andretränare i Modo) gjorde att titta på KHL och allsvenskan i Viasat på kvällarna.