Jagas – av stjärnlirare

SPORTBLADET

Alla vill spela med Sudden nästa säsong: ”Smickrande”

i fokus Det var kändistätt på Veckefjärdens GK. Men den som stal all uppmärksamhet var världens mest jagade hockeyspelare, Mats Sundin.

ÖRNSKÖLDSVIK. Uppvaktad av otaliga NHL-klubbar och utsatt för övertalningsförsök av både svenska och utländska stjärnor.

Mats Sundin är världens mest jagade hockeyspelare just nu.

– Jag är väldigt smickrad över allt intresse, säger han till Sportbladet.

 Det vimlade av kändisar och hockeystjärnor på Veckefjärdens Golfklubb i går eftermiddag. Anledningen var Pensum Invitational by Peter Forsberg, Foppas egna golftävling på den egna banan i Örnsköldsvik.

Sudden stal showen

Gästen som väckte mest uppmärksamhet var inte oväntat Mats Sundin. Ryktena om superstjärnans framtid har varit toppnyheter i både Nordamerika och Sverige och hockeyvärlden väntar med spänning på hans beslut.

– Det känns inte alls jobbigt (med beslutet). Jag har haft en fantastisk sommar och tagit det lugnt. Det känns bra att vila ut fysiskt och mentalt från ishockeyn för att kunna komma fram till ett bra beslut, säger Sundin.

Kan det bli så att beslutet dröjer långt in på säsongen?

– Jag tror inte det. Jag vill komma till ett beslut innan säsongen börjar. Det känns så i alla fall.

Lagkompis med Koivu?

Vi pratade med Saku Koivu nyligen och han vill gärna se dig i sitt Montreal.

– Det är väldigt smickrande. Intresset har varit otroligt, från hela NHL. Att så många klubbar och spelare, både svenska och några utländska, har hört av sig är väldigt roligt. Sedan är det bara en person som kan ta beslutet om jag ska fortsätta och det är en själv.

Stefan Persson

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf