Skyller medaljmissen – på en fjortis

SPORTBLADET

Aldridge sågade sin 14-årige partner efter fiaskot

Foto: Skyller på lillkillen Blake Aldridge, till vänster, skyller på Thomas Daley, till höger.

Domaren brukar få sig en släng.

Eller så är det formen som inte är på topp, en usel domare som ser dåligt, en coachmiss eller en ojuste konkurrent.

Britten Blake Aldridge sticker ut från mängden.

Han skyller sin medaljmiss i simhopp på lagkamraten Tom Daley – 14 år.

Foto: Aldridge och Daley i ett av hoppen.

Tom Daley är de olympiska spelens yngste deltagare. Britten, eller den brittiske pojken, är bara 14 år och en av de mest omtalade olympierna på förhand.

”Han oroade sig över allt och alla”

I par med Blake Aldridge var det tänkt att duon skulle ta Storbrittaniens första medalj i simhopp – i momentet synkroniserat hopp från tio meter.

Men i det sista hoppet missade Daley grovt, medaljchanserna rök all världens väg och paret slutade sist i finalen.

Det i sig var väl inte så remarkabelt – speciellt inte med vad som hände efteråt när paret mötte pressen.

Aldridge var besviken och efter ett par frågor kunde han inte hålla sig längre utan skyllde medaljmissen på ”fjortisen”.

– Jag var inte på topp men jag dök bättre än Thomas i dag och det är någonting som inte händer i normala fall. Han hade mer press på sig än vad jag hade, säger Aldridge till The Guardian.

Pratade i telefon inför sista hoppet

En av anledningarna till att lille Tom blev nervös får kanske Aldridge ta på sig själv. Inför det sista hoppet ringde han till sin mamma som satt på läktaren.

– Tom kom till mig och undrade varför jag pratade i telefon. Han är övernervös, han borde inte oroa sig över vad jag gör men i dag oroade han sig över allt och alla. Därför presterade han inte heller i dag.

Motgången blir väl inte lättare att ta för Aldridge för när han sitter på ett plan hem till Southampton då hoppar 14-årige Tom i den individuella tävlingen.

– Tom har tur som har en chans till. Och jag hoppas att han får erfarenhet av det här. Tyvärr får jag inte en chans till.

Daley verkade inte ta missen lika hårt.

– Jag var besviken men det var en härlig upplevelse och jag njöt. Jag hade så roligt där ute och mer kan man inte begära. Vi hade en dålig dag, helt enkelt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS