Wagners OS-öde avgörs på torsdag

SOK:s styrelse om beslutet: "Vi brukar vara överens"

På torsdag avgörs om Veronica Wagner ska få åka på OS eller inte.

SOK:s styrelse bestämmer Wagners öde.

– Troligtvis blir det ett telefonmöte, säger Gunilla Lindberg, general­sekreterare i SOK.

Veronica Wagners öde och eventuella deltagande i OS har lockat stort intresse. Hon anses inte vara tillräckligt frisk och heller inte ha den nivån sportsligt för att få vara med i OS, enligt SOK (Sveriges Olympiska Kommitté).

Wagner har varit skadad och kämpar just nu för att komma tillbaka i gammal god form.

Men Wagner kommer att få en andra chans till en OS-biljett.

På torsdag – inte redan i morgon, som det först var sagt – ska SOK:s styrelse ha ett extra styrelsemöte där, bland annat, Wagners öde ska diskuteras.

”Det är för smärtsamt”

De flesta i SOK:s styrelse vill inte uttala sig om Veronica Wagner. Mediebevakningen runt Wagner har varit arbetsam för SOK.

Styrelsen ska diskutera om Wagner och gå igenom hennes hälsotillstånd och hennes chanser i OS. Sedan ska den elva personer stora styrelsen ta ett gemensamt beslut.

– Det blir inte tal om att vi ska rösta. Det har vi aldrig gjort så länge jag har varit med. Vi brukar vara överens, säger Gunilla Lindberg, generalsekreterare i SOK.

Veronica Wagner åker i dag på landslagsläger till Eskilstuna. Därifrån får han spänt invänta SOK:s beslut.

– Jag åker mest för att jag inte kan sluta träna om det blir ett ja. Dessutom ska jag träffa min osteopat, säger Wagner.

Vad händer om det blir ett nej från SOK?

– Då stannar jag antag­ligen inte över hela lägret. Det är för smärtsamt, säger Wagner som fortfarande inte tror att SOK kommer att svänga och ge henne en biljett till OS.

Wagner och förbundskapten Staffan Söderberg hade gärna sett att SOK gjorde ett besök till Eskilstuna och gjorde en ny kontroll av Wagners hälsostatus.

Men det sker inte.

Nu får Wagner hoppas på att styrelsen visar barmhärtighet och tar ett nytt beslut.