Hotar fly Sverige – för USA

avJohan Arvidsson

SPORTBLADET

Wagner vill gå vidare efter OS-petningen

Foto: Sanna Sjöswärd
Veronica Wagner petades från OS. Nu planerar hon att tävla för USA.

OS-petningen kan få Veronica Wagner att fly Sverige.

För Sportbladet berättar gymnastikstjärnan om planerna att tävla för USA.

– Allt är så jäkla mycket svårare här hemma. När jag tränar får jag välja bort redskap för att det är fullt med tioåringar där, säger hon.

Foto: BILDBYRÅN
Wagner.

Månaderna har gått efter ett OS som Veronica Wagner aldrig kommer att glömma. Hon var där – men bara på läktaren som en del av sorgearbetet efter att Sveriges olympiska kommitté petat henne under uppmärksammade former. Nu har Peking blivit Stockholm och sommar har blivit till höst.

För 21-åringen har såren i själen läkt lika långsamt som den slitna kroppen.

– OS i Peking kommer aldrig att kännas positivt. Det finns inget roligt att minnas, mer än att jag inte ångrar att jag åkte dit. Det var en viktig del i bearbetningen och det var skönt att få allt stöd av alla människor jag träffade.

OS i London ett stort mål

– Nu vill jag gå vidare och se framåt.

OS i London 2012 är fortfarande ett stort mål, men det är inte lika självklart att Wagner kommer tävla för Sverige då.

– Det är så jäkla mycket svårare här hemma med träning och allt. När jag till exempel vill åt något redskap i hallen kan jag få välja bort det på grund av att det är en massa barn där samtidigt.

– Jag ska fortsätta träna i Sverige en tid, behålla Staffan Söderberg som tränare och sedan se hur det känns. Utvecklas jag inget så kan ett byte till USA vara ett alternativ. USA är det land som jag känner mig mest hemma i efter Sverige. Tillsammans med Kina har USA dessutom överlägset bäst utvecklingsmöjligheter.

Veronica Wagner tittar bort från Åkeshovshallen. För bara en vecka sedan upplevde hon en mardröm i samma område.Samtidigt som förbundskaptenen Staffan Söderberg var på semester såg hon efter lägenheten. När hon en kväll satte nycklarna i dörren möttes hon av panik.

– Det var som en bomb hade slagit ner och jag tror jag avbröt tjuvarna när de var på väg in igen. Jag rusade ner till Staffans bil och ringde polisen.

Sov med golfklubba

Lägenheten förvandlades till en brottsplats och det dröjde till tidig natt innan polisen kunde åka därifrån.

– Det hade blivit så sent att jag stannade i lägenheten. Där sov jag och min mamma på luftmadrasser, med en golfklubba intill ifall de skulle komma tillbaka. Det var läskigt. Men jag är mest tjurig över att de snodde min dator med massa bilder i. De får de gärna mejla tillbaka till mig om de läser det här.