Ekström trea på Brands Hatch

avJohan Palmér

Publicerad:
Uppdaterad:

Regerande DTM-mästaren, Mattias Ekström, stod för en stark insats när han körde upp sig till en tredje plats från den sjunde startrutan i dagens lopp på Brands Hatch strax utanför London.

Mattias Ekström.
Foto: FOTO: THOMAS JOHANSSON
Mattias Ekström.

Mattias gjorde en bra start och var uppe på sjätte plats redan efter ett varv men det var strategin med depåstoppen som var nyckeln till pallplatsen. Audi-teamet valde att ta in Ekström till sitt första depåstopp sist av alla i när flera förare redan hade gjort sitt andra och sista depåstopp.

– Vi var tvingade att göra något extra ordinärt med strategin när det är så svårt att köra om här, sa Mattias om depåstrategin efter loppet.

Tog in

De sena depåstoppen gjorde att 30-åringen från Avesta fick fördel av att köra den avslutande delen på däck som inte var lika slitna som de övriga förarnas och därmed ta in tid in på ledarduon under de avslutande varven.

Loppet vanns av tabellettan, tysken Timo Scheider, före skotten Paul Di Resta.

”Bra dag på jobbet”

– Jag är väldigt nöjd med loppet med tanke på att jag startade som sjua och körde i mål som trea. Det var en bra dag på jobbet, sammanfattade Mattias dagens lopp.

Med bara tre lopp kvar av årets säsong ligger Mattias fyra totalt i mästerskapet, tio poäng bakom tabellettan Timo Scheider men med bara en poäng upp till britten Jamie Green som är tabelltvåa.

Nästa lopp körs om tre veckor på Circuit de Catalunya utanför Barcelona.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport