Läsarna hyllar och sågar Abrahamian

SPORTBLADET

”Hur kan man ta tillbaka någonting som aldrig tagits emot?”

Vissa läsare sågar Ara Abrahamians uppträdande under OS.

Men många tycker att han gjorde rätt – och 79 procent av de som röstat tycker att IOK:s beslut att frånta brottaren bronsmedaljen är felaktigt.

– Men snälla IOK, hur tänker ni? Hur kan man ta tillbaka någonting som aldrig tagits emot? skriver signaturen ”*Star*”.

Foto: Ara Abrahamian verkar ha ett ganska stort stöd av det svenska folket.

I sportbladet.se:s läsarforum går diskussion varm om huruvida Ara Abrahamian gjorde rätt som lämnade ifrån sig sin bronsmedalj – och huruvida IOK gjorde rätt som sedan fråntog svensken medaljen.

79 procent negativa

Cirka 79 procent av de över 40 000 som svarat på sportbladet.se:s läsarfråga tycker att IOK:s beslut att frånta Abrahamian bronset är felaktigt.

– Nu kommer sportfånen som jag är bojkotta allt som har med OS att göra. Jag hoppas inte Sverige deltar mer i OS på alla plan, skriver signaturen ”Lennart gbg” i sportbladet.se:s läsarforum.

Signaturen ”G. ZwinxBop” skriver:

– Fila kör alltså med diktaturfasoner. De har väl fått smak för Kinas styre. Ara förtjänade helt klart något betydligt bättre än bronset. Och kommer att bli ihågkommen som ett guldkorn i svensk brottningshistoria.

”En barnunge”

Men andra läsare kritiserar Ara Abrahamian:

– Uppför man sig som en barnunge och så oproffsigt så ska man inte ha någon medalj! Kom ihåg att det är domarna som dömer och inget annat! Hur skulle det se ut i fotboll om alla 22 spelare skulle döma och ha åsikter om varje domslut? skriver signaturen ”kent”.

”ViniVici” skriver:

– Om man vänder på allt detta, om det var italienaren som gjort såhär - då hade de flesta svenskar sagt att han var barnslig, osportslig, "domarn dömer" och så vidare. Detta är inte första gången någon liknande händer – denna gången råkade det bara vara en svensk.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS