Johaug hyllar Frida Karlsson

avMalin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

SEEFELD/STOCKHOLM. Frida Karlsson tog ett sensationellt silver i sitt andra VM-lopp – bara sekunder efter Therese Johaug.

Efter succén hyllades 19-åringen av Therese Jouhaug.

– Frida är en tjej för framtiden, säger guldmedaljören.

Frida Karlsson gjorde succé i VM-premiären och slutade femma i skiathlonen. På 10 kilometer klassiskt blev det ännu bättre. 

Den svenska junioren gick på knock direkt och tog en stor ledning. Varken Charlotte Kalla eller Ebba Andersson var i närheten av Karlssons tider.

Det var inte många andra åkare heller.

Bara Therese Johaug och Ingvild Flugstad Östberg var snabbare än svenskan efter två kilometer och det började lukta medalj.

”Alldeles otroligt”

Efter halva loppet var Östberg elva sekunder efter svenskan och Johaug var sju sekunder före, men hade ändå åkt jämt med Karlsson.

Östberg fortsatte att tappa och det gjorde även Johaug. Vid 6,7 kilometer var avståndet 4,8 sekunder och det såg ut att bli en osannolik guldstrid mellan Johaug och Karlsson.

Hyllas av Johaug

Norskan hade dock Karlssons tider att gå på, var piggare på slutet och vann med 12,2 sekunder.

– Jag är chockad och väldigt, väldigt, väldigt glad. Jag vet inte om jag har förstått det än. När Therese gick över mållinjen och jag förstod att jag tog silver var det bara helt fantastiskt, säger Karlsson.

Johaug hyllade svenskan stort efter silvret.

– Jag kände att Frida gjorde ett jättelopp så jag fick verkligen skärpa mig på slutet, men så fick jag ganska många sekunder på en kort sträcka så jag är väldigt glad att jag kunde bita ihop, säger Johaug och fortsätter:

– Frida är en tjej för framtiden. Jag var säker på att hon skulle göra bra lopp här. Otroligt kul, jag gläder mig verkligen å hennes vägnar. 

När Karlsson klev upp på pallen kunde hon inte hålla tårarna borta.

– Det var något nytt. Så himla häftigt. Jag är så himla stolt och glad, säger silvermedaljören.

Laddar Live Upplevelse

Skid-VM – medaljligan

 
LÄS MER: Vinterstudion 2018/2019 - stor guide med alla tider

LÄS MER: Världscupen i längdskidor – stor guide. lopp för lopp

LÄS MER: Allt om skidor – allt du behöver veta om säsongen 2018/2019

 

Laddar Live Upplevelse
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM