Örebro gör om i lagledningen – igen

avMattias Karlsson

Örebro har fått en krisstämpel på sig, flera ommöbleringar är att vänta under det nuvarande matchuppehållet.

Sportbladet kan avslöja att ett antal förändringar är på gång i lagledningen och laget.

Johan Tornberg är tänkt att nu bli uttalad huvudtränare, Almtunas sparkade tränare Niklas Eriksson har fått erbjudande att ta en av de övriga rollerna i båset.

Foto: Bildbyrån

Örebro sladdar i SHL-tabellen och nu verkar klubben agera på flera håll.

Under måndagen har det varit flera olika möten i Behrn Arena.

Klubbledningen har stängt in sig i långa möten.

På besök har man haft Niklas Eriksson, vilket MrMadhawk var först med att rapportera.

Besked tisdag morgon

Niklas Eriksson fick sparken som huvudtränare i Almtuna i Hockeyallsvenskan förra veckan.

Enligt initierade källor till Sportbladet har 47-åringen nu lämnat Örebro och ska fundera över natten för att lämna besked under tisdagmorgonen.

Sportbladet kan avslöja att Örebros tanke är att lyfta upp Johan Tornberg som ensam huvudtränare och låta Lars Ivarsson och Niklas Eriksson vara assisterande tränare i båset.

Niklas Eriksson har som spelare klubbrekord i Leksand med 17 säsonger och 721 matcher, han vann också inte minst OS-guld med Tre Kronor i 1994 i Lillehammer.

Många tränarrockader

Örebro har haft en stökig säsong både på och utanför isen.

Kent "Lill-Kenta" Johansson avgick som huvudtränare efter endast fyra spelade matcher, enligt egen utsago på egen begäran på grund av bristande motivation.

Sedan dess har tidigare assisterande tränarna Johan Tornberg och Lars Ivarsson delat på huvudansvaret, med Niklas Johansson som tredje länk på läktaren.

I helgen har fansen satt upp en banderoll med texten "visa hjärta" under pågående match och målvaktsstjärnan Julius Hudacek har kritiserat laguttagningen.

Zamorsky nästa bjudas ut

När det gäller spelartruppen avslöjade Sportbladet under förra veckan att Örebro försöker att bli av med floppimporterna Dominique Heinrich och Siim Liivik.

Enligt tillförlitliga källor till Sportbladet kan nu den tjeckiska backen Petr Zamorsky läggas till den listan.

Ingen av de tre nämnda spelarna spelade det viktiga back-to-back-mötet med bottenrivalen Rögle i helgen, där det blev noll poäng för Örebro.

Zamorsky gör sin tredje säsong i Örebro, han lånades först ut av New York Rangers under våren 2015.

24-åringen är en offensivt lagd back med ett farligt skott, på 20 matcher den här säsongen har det blivit tolv poäng (fyra mål och åtta assists) och plus två i statistiken.

Han blev också uppmärksammad efter ett fult tilltag och matchstraff i frustrationen när Örebro blev utspelade av HV71 i åttondelsfinalen i våras.

Sportbladet har sökt Örebros general manager Pontus Gustafsson och Niklas Eriksson.

ARTIKELN HANDLAR OM